Freizügigkitbescheinigung. und hartz 4

• Autor wątku Autor wątku 91nicol19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
9

91nicol19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
jestem selbständig od 3 lat .
moje 2 dzieci sa tez ze mna (matka samowychowujaca 2 dzieci)
do kwietnia 2010 bralam hartz4 bo moj zarobek nie wystarcza na nas 3 ,
dzisiaj dostalam list ze nie dostane freizügigkeit bescheinigung jesli nie przedstawie im mojego zarobku i jesli to nie wystarczy na nas 3 to nas odesla do polski .
moga to zrobic ?
dlaczego dali mi hartz 4 jesli jak teraz mowia wcale mi sie nie naleza.?
co robic?

ps. przepraszam za pisownie

tak moga...osobiscie znam przypadek malzenstwa ktorym kazano wrocic(to znaczy zonie)bo on mial niemieckie obywatelstwo Ona nie..przyjechali z polski i za miesiac wrocili..z powodu braku dochodu nie dostala Ona Freizügigkitbescheinigung(a to byl glowny dokument wymagany do Hartz 4...oczywiscie nikogo na sile nie wygonia..przeciez

wogole dziwie sie ,ze masz hartz4...chyba ,ze masz pozwolenie na prace bo bez tego nie daja

jak ktos kiedys madrze napisal..bedac na socjalu konczy sie pobyt

Witam

Jestem świeżo po ślubie i oczywiście zameldowałam mojego męża i zgłosiliśmy jego dochody do JC ( pracuje w Polsce ) a na dniach dostałam list.

Cyt. Für die Feststellung des gewöhnlichen Aufenthaltes ist für Personen, die nicht die deutsche Statsangehörigheit bezitzen, zusätzlich die Rechtgäsigkeit des aufenthaltes erfordelich. Der jeweilige kunde hat die Rechtmäsigkeit seines Aufenthalts durch Vorlage eines entsprechenden Aufenthalstitel nachzuweisen. Der Arbeitnehmergeleitete Aufenthaltsrecht und das daraus abgeleitete Aufenthaltsrecht wird danach bestimmt.

Dodam że mój mąż nie będzie pobierał żadnych świadczeń w niemczech. Bardzo proszę o odpowiedź.
degula jest on-line Raportuj zły post Odpowiedź z cytowaniem

normalnie kazdy obywatel EU potrzebuje Freizügigkitbescheinigung jezeli ma zamiar przebywac na terenie Niemiec dluzej niz 3 miesiace...

co do reszty nie wiem

Powrót