P
pisofkejk
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 44
Witam serdecznie. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale. jeżeli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie tematu. W 2016 w czerwcu kupiłem w okazyjnej cenie towar w sklepie on-line w Niemczech. wystawiono mi FV pro forma na kwotę o połowę mniejszą niż widniała cena z 400 euro na 200. Po kontakcie mailowym zwróciłem uwagę że FV jest za mała o 50% na co uzyskałem odpowiedź że jest ok bo mają jakąś tam promocję czy coś. Nie wnikałem. zapłaciłem 200 i po tygodniu otrzymałem towar. Dwa dni temu otrzymałem od tej firmy powiadomienie o konieczności dopłacenia 200 euro. ??? firma wykazała się wielką uprzejmością, że nie obciążyła mnie odsetkami. Mam pytanie. Będę się z nimi kontaktował cytując korespondencje mailową jeżeli ją odnajdę i próbował wyjaśnić sprawę, niestety nie mam na tą chwilę tak od ręki 200 euro. Boję się żeby sprawa nie trafiła do jakiegoś komornika czy sądu. Jakie możliwości windykacji ma na tą chwilę ta Niemiecka firma wobec mnie obywatela Polski? Nota bene nigdy nie byłem w Niemczech