Garnki - termin zawity

• Autor wątku Autor wątku Pawian21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawian21

Zbanowany
Odpowiedzi
104
co to jest termin zawity i ile wynosi przy zakupie przez schorowaną osobe na pokazie garów?

szanowna emerytka i w wiki to i ja umiem, wiec jak nie wiesz to sobie daruj

To nie jest odpowiedź na moje pytanie

Pawian21 napisał:
i w wiki to i ja umiem
Skoro Wikipedia nie była w stanie wyjaśnić tego terminu, to nie widzę sensu tutaj pytać.

To jest umowa zawarta poza lokalem przedsiębiorstwa. Można od niej odstąpic w terminie 14 dni i to jest termin zawity (tzn. odstąpienie po terminie będzie nieskuteczne)

Ustawa z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. z 2014 r., poz. 827)
Art. 27. Konsument, który zawarł umowę na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa, może w terminie 14 dni odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów, z wyjątkiem kosztów określonych w art. 33, art. 34 ust. 2 i art. 35.

Ostatnia edycja:
nomens tyle wiesz co se zjesz wiec nara

jak to sie ma wobec emerytów w podeszłym wieku?

przyjdzie klient po poradę prawną i dasz mu link do wiki? rzuć studia...

Po nastu latach od ich zakończenia? :what:
Poza tym po tym kierunku jaki ukończyłem nie przychodzą do mnie po porady prawne.

A co do meritum tym razem napiszę wprost: zachowujesz się jak pawian w zoo. Zero kultury, zero zastanowienia, zero poważania dla zasad netykiety. Skoro potrafisz sobie sam w wiki zobaczyć ot dlaczego tego nie zrobiłeś? Pierwsza i podstawowa zasada każdego forum: zanim zapytam sam szukam...

No proszę Cię! 58 lat określa
Pawian21 napisał:
emerytów w podeszłym wieku
?
Ani to wiek emerytalny, ani (zdecydowanie!) podeszły.
Przepisy o odstąpieniu od umowy dotyczą także wszystkich schorowanych emerytów 58+.

A dlaczego chcesz pobawić tę emerytkę garnków? Może to ostatnia jej radość w tym schorowanym emeryckim życiu........:D

wrobili ją że oszczędza 143 zl miesiecznie

halo... tu brzoza, tu brzoza... jak mnie słyszysz?

Powrót