Gdy ojciec dziecka miga sie od podjecia pracy

• Autor wątku Autor wątku vega_6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Co zrobilibyście na moim miejscu??

• Wysłali pozew o podwyższenie alimentów

Głosów: 0 0,0%
  • Zostawili wszystko tak jak jest

Głosów: 0 0,0%

• Łącznie głosujących
    0
  • Ankieta zamknięta .
V

vega_6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Piszę, bo chciałabym uzyskać pewne informację. Mianowicie chodzi mi o to, czy mogę podnieść alimenty ojcu mojego dziecka, pomimo ze on na chwilę obecną nie pracuje?? Moje dziecko ma 4 latka, jest alergikiem i choruje na atopię. W związku z tym, wymaga on wzmożonej pielęgnacji skóry specjalnymi emulsjami i kremami, a także przyjmowania leków. Wiążą się z tym także szczepienia, odczulania, wizyty u alergologa, częste infekcje dróg oddechowych, pranie odzieży w specjalnych proszkach, itp do tego dochodzą koszty odzieży, obuwia, żywności, przedszkola,itd.
Ojciec mojego dziecka ma zasądzone na nie 250zł i raczej zawsze płaci na czas, jednakże unika podjecia pracy. Pracował w jednej firmie 9 miesięcy i pomimo, że dostał umowę na stałe- zwolnił się, nie mając żadnej innej pracy na oku. Teraz do niedawna pracował za granicą, a gdy dostał umowę na rok- wrócił do Polski i do tej pory nie pracuje. Nie wysila się, żeby coś znaleźć :( dziecko też mało go interesuje :( ja natomiast studiuję dziennie, utrzymuję sie głównie ze stypendium.
Proszę o szybką odpowiedź

Ja bym głosował za umieszczeniem tych pytań w stosownym dziale, bo z prawem autorskim ten temat nie za wiele ma wspólnego.

Powrót