gdzie mamy złożyć wniosek o kindergeld?szukam biura do uzyskania bez prowizji

• Autor wątku Autor wątku monika2727
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika2727

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,otóż z chłopakiem staramy się o kindergeld tzn.ja staram się wszystko pozałatwiać jeśli mi się uda co moge to postaram się o co chodzi już pisze chłopak pracuje w Bad Oyenhausen ,famillienkasee znajdują się w najbliższym Bielefeld,Herford .Niewiemy gdzie dokumenty ,wniosek wysłać w mojej miejscowości tu w Polsce nie ma żadnego biura które pomaga w uzyskaniu kindergeld są poza nią ale koszt i prowizja mówi za siebie ...chlopak pracuje od sierpnia mamy jedno dziecko 3-letnie synek ma nazwisko ojca poki co ja mam swoje narazie:)ja mieszkam z synem w polsce chłopak jest tam zameldowany i mamy dokumenty niezbędne do złożenia wniosku ale ?nie są to wszystkie jakie to jeszcze są potrzebne prócz jego zameldowania tam?no i nie wiemy do której kasy złożyć w wniosek?następnie szukam biura które tym sie zajmuje na terenie województwa zachodniopomorskiego za przystępną ceną jednorazową bez prowiji:)wynajmujemy mieszkanie w polsce czy umowa wynajmu która jest sporządzona na nas obydwóchjest również potrzebna do famillienkasee prosze o pomoc i porady z góry dziękuje

Powrót