Gdzie wyrzucac dokumenty

• Autor wątku Autor wątku sztokula
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sztokula

sztokula

Użytkownik
Odpowiedzi
128
Witam mam pytanie.

Gdzie wyrzucac wszystkie dokumenty jezeli nie prowadzi sie juz dzialalnosci gospodarczej a dokumenty zalewaja polki.
Nie mam pojecia jak sie ich pozbyc skoro nie mozna ich wyrzucic do smietnika na papier.

Wrzuć do niszczarki. Jak nie masz swojej- popytaj, może ktoś ma. Ogólnie jak chcesz się pozbyć takich dokumentów, to musisz po prostu uniemożliwić ich odczytanie w jakikolwiek sposób.

Tylko trzeba pamiętać, że dokumentację należy przechowywać przez pewne okresy czasu- zależy od dokumentacji.

Są różne prywatne archiwa, które za opłatą przechowują akta, które prawo nakazuje przechowywać.

No ale skoro i tak je musisz przechować przez określony czas... Przekalkuluj co się bardziej opłaca, archiwum, czy zablokowane półki.

ile cos takiego kosztuje ? orientujecie sie ?

Cen nie znam, ale jak to masz swoje prywatne dokumenty bez większych szczegółowych danych możesz je sam zniszczyć i wywieźć na wysypisko, ewentualnie zrobic ognisko i spalić, sprawdzona metoda:) ale fakt faktem, w zależności od ich rodzaju okres przechowywania może być różny, nawet do 5 lat (z tego co pamiętam z technikum ekonomicznego :))

zatrudniałeś pracowników? tam okres przechowywania może sięgać do 50 lat

Seb72 napisał:
zatrudniałeś pracowników?
Nie zatrudniał.
O sztokula

O sobie
Interesuje sie Informatyka oraz Prawem od nie dawna.
Zainteresowania
Informatyka,Counter-Strike,Technologie
Zawód/zajęcie
Ucze sie

Ja nie ale Mama Tak . Na dokumentach sa podpisy pracownikow.

:)

Ag_Maz zapomnialas dodac wieku :-P

Dokumenty najlepiej niszczyc w niszczarce, mniejsza powierzchnei zajmuja i nie da sie ich ponownie przeczytac, polecam

Powrót