Gdzie zaplacic grzywne i naprawic szkody ????

• Autor wątku Autor wątku aluko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aluko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
W 2006 roku zostalem zatrzymany przez policje w zwiazku z uszkodzeniem mienia. Czyn ciagly laczne szkody 1800 zlotych. Na miejscu zgodzilem sie na dobrowolne poddanie sie karze, rok w zawieszeniu na 3.
Po pol roku bylem wezwany zeby podpisac jakies tam dokumenty i to bylo na kilka dni przed moim wyjazdem z kraju. I na tym wlasnie spotkaniu dowiedzialem sie ze dostane takze 200 zlotych grzywny i 12 miesiecy na oddanie szkod.
Ja sie tym przestalem interesowac i nawet nie wiem jaki dokladnie wyrok zostal podpisany, wiem ze prokurator tudziez sedzia mogl obnizyc kare wyroku, ale zakladam ze jest to pewnie ten rok na trzy. Dzwonilem kiedys do sadu i wiem ze wyrok zostal podpisany, tylko poprostu nie wiem jaki, bo go nie dostalem.

Chce teraz uregulowac szkody i zaplacic te cala grzywne. Jak to zrobic z odleglosci? Niekoniecznie chce mi sie rozmawiac z jakimkolwiek prokuratorem bo bedzie mi krzyczal do sluchawki ze mam sie natychmiast stawic w zwiazku z inna sprawa, a ja sie stawie tylko najpierw chce to co napisalem uregulowac.

Najlepiej jakbym mogl to sprawdzic dzwoniac do jakiegos sekretariatu sadu i zeby mi podali nr konta gdzie mam wplacic itp. tylko gdzie??

Dzieki

Powrót