Gdzie zgłosić oszukańczą stronę internetową ?

• Autor wątku Autor wątku oszukany6789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oszukany6789

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Strona*** oszukała mnie na 25 zł. Podszywa się pod dawną stronę ale ma wszystkie odnośniki tylko do rejestracji gdzie rzekomo koszt ma być 2zł (2,49zł z VAT). Po wysłaniu SMS z konta telefonicznego znika ok 25 zł i przychodzi hasło po którym mam wiadomość że w meilu otrzymam potwierdzenie. Meila nie ma, 25 zł też a strona dalej czeka na kolejnego frajera.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy opłata pobrana za SMSa jest zgodna z taryfą operatora?
Jeśli tak, to na przyszłość nie korzystaj z torrentów :)

Informacje o właścicielu domeny (o ile nie jest osobą prywatną), jak i firmie rejestrującej są dostępne w serwisach whois, aczkolwiek wątpię żebyś odniósł sukces. Możesz ewentualnie złożyć reklamację do właściciela numeru premium.

wittka napisał:
Czy opłata pobrana za SMSa jest zgodna z taryfą operatora?
Jeśli tak, to na przyszłość nie korzystaj z torrentów :)

Informacje o właścicielu domeny (o ile nie jest osobą prywatną), jak i firmie rejestrującej są dostępne w serwisach whois, aczkolwiek wątpię żebyś odniósł sukces. Możesz ewentualnie złożyć reklamację do właściciela numeru premium.
Nie korzystam z torrentów od paru lat , ale padł mi dysk i parę dobrych programów, dlatego chciałem się odkuć chociaż na jednym z nich :rolleyes: i stąd to zainteresowanie torrentami. Przypomniałem sobie że kiedyś była taka strona.
Ten oszust napisał to niby sprytnie ale z naruszeniem zasad bo podał to tak:
Można opłacić SMSem (na nr 92550 z hasłem itd.)lub przelewem koszt 2 zł (2,49zł brutto). W domyśle może się wykręcać że podał koszt płatności przelewem, ale i tak nie wypełnił obowiązku poinformowania o płatności za SMS. Powinna ta usługa mu być natychmiast odebrana. Nie ma jak namierzyć jego operatora. Na tej stronie (kopii dawnej) są tylko odnośniki do rejestracji. Żadnego regulaminu, nic nie ma. Chętnie bym poinformował usługodawcę płatnego nr. że uczestniczy w oszustwach.

Jeszcze jedno. Oprócz dostawcy płatnego SMS(nr 92550), oszust korzysta z usługi hosta na której ma stronę internetową (***) będącą wierną kopią dawnej strony (***). Chętnie bym poinformował właściciela serwera że, jeden z jego klientów używa strony internetowej do oszustwa bo obiecuje założenie konta na tej stronie za opłatą a nie ma w serwisie oprogramowania nic poza linkami do strony z rejestracją. Zatem nie ma fizycznej możliwości zakładania kont komukolwiek.

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ja po kliknięciu w rejestrację od razu mam na dole komunikat:

"Żaden z plików nie znajduje się na serwerze. *** nie udostępnia pilków do pobrania. Administrator nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci widoczne na stronie. Rejestracja w serwisie wiąże się usługą Premium SMS dostępną w sieciach Plus, T-Mobile, Orange oraz Play. Koszt wysłania SMS wynosi 25,00 zł (30,75 zł brutto). Zgłoszenia i reklamacje:***Zapłać za kod dostępu przelewem 2,00 zł (2,46 zł brutto), w celu skorzystania z tej opcji prosimy o kontakt."

Wiec informacja jest.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

moderacja

Powrót