getback dług przedawniony ?!

• Autor wątku Autor wątku oskar1512
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oskar1512

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam szanowne grono dziś odebrałem pismo z sądu w Elblągu Zawiadomienie o cesji wierzytelności z rzekomo niespłacona kartę bankową umowa z bankiem zawarta 2004 roku wynosiła 300 zł z tego rzekome odsetki 581 zł a dziś z pisma dowiaduje sie o tym niby długu z terminem płatności do 06.02.2018 a dziś mamy juz grudzień ! czy mogę sie powołać na przedawnienie długu wczesniej pisma żadnego nie dostałem i nie pamietam abym w tym czasie miał jakiś dług to było 14 lat temu według tego co napisali ...Możecie mi pomóc poradzić co powinienem w takiej sytuacji zrobić ?! dziękuje za wszelkie wskazówki :-o

Co Ci sąd przysłał? nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym.

dostałem ..zawiadomienie o cesji wierzytelności ...getback w imieniu easydebit itp zawiadamia ze na podstawie umowy 06;12;2017 itp nabył wszelkie prawa i roszczenia z tytułu mojego zobowiązania

Też ne rozumiem tego na kopercie widnieje ...sąd rejonowy w Elblągu X wydział cywilny itp a pismo jest z getbnku a co ciekawsze na końcu mam wpłaty całości zadłużenie prosimy dokonać w terminie do 06;02;2018 a mamy grudzień

wrzuć skan koperty i skan tego pisma tylko zamarz dane wrażliwe,

dalej..specyfikacja wierzytelności zbywca universe 3 pierwotny wierzyciel bank polska kasa opieki SA tytuł zobowiązania z tytułu umowy zawartej z bankiem bank polska kasa opieki SA data zawarcja umowy 24;05;2004 data rozwiązani umowy 05;03;2007

a była jakaś sprawa sądowa pomiędzy tobą a bankiem?

nie nic nie było żadnej sprawy ani żadnego pisma fakt że kiedys miałem konto w PKO wyśle Ci zaraz skan pisma

nie wiem jak dodać tu załącznik ale to jest kilka pism datowane inna data spiete w jedno i wysłane

żadnej sprawy nie miałem żadnego pisma wczesniej nie otrzymałem stąd moje zdziwienie bo byłem w banku dowiedziec sie o co chodzi ale odpowiedzi tez nie dostałem

prócz tego co Ci wysłałem jest jeszcze pozew do zapłaty dołączony

wysłane mam jakies jeszcze pełnomocnictwa z data z marca

oskar1512 napisał:
wysłane mam jakies jeszcze pełnomocnictwa z data z marca
zostałeś pozwany sprawa jest w sądzie, trzeba działać, prześlij wszystko co masz a raczej wszystkie dokumenty które były w kopercie z sądu,

ok prześle zaraz tylko poskazuje tyle że trzeba wnieść sprzeciw czy jak ?! bo ja jestem w tej kwestii zielony ten nakaz zapłaty Ci wysłałem

Oskar lub robinson - możecie podać kiedy wpłynął do sądu pozew?
Jeszcze jedno nie daje mi spokoju - skąd wzięli termin wymagalności - 06.02.2018?
Wymyślony, czy z czegoś wynika?

amadis napisał:
Oskar lub robinson - możecie podać kiedy wpłynął do sądu pozew?
pozew wpłynął do Sądu w dniu 21.05.2018 r.
amadis napisał:
Jeszcze jedno nie daje mi spokoju - skąd wzięli termin wymagalności - 06.02.2018?
Wymyślony, czy z czegoś wynika?
termin wymagalności wzięty z sufitu, jest to data na wezwaniu do zapłaty kwoty nienależnej stronie powodowej,
pełnomocnik powoda to Pani Mecenas znana mi z innych spraw,

Ostatnia edycja:
Powrót