GetBack Problem z długiem.

• Autor wątku Autor wątku jordan333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jordan333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam na początku 2013 roku chciałem wziąć telefon na abonament z plusa więc udałem się do ich salonu sprzedaży i zapytałem się czy byłaby taka możliwość.Sprzedawca wręczył mi całą umowę i karte do telefonu za którą zapłaciłem 10 zł, a po sam telefon miałem się zgłosić w nastepny dzien po dostarczeniu dokumentu o tym że mam stała prace. Niestety nie mogłem znaleźć w domu swojej umowy więc pomyślałem że skoro nie moge znaleźć umowy to narazie sobie odpuszczę ten telefon na abonament. Niestety po roku czasu przyszło mi zawiadomienie z firmy polkomtel że mam dług w wysokości 2000 zł strasznie się zdziwiłem bo przecież nawet telefonu nie wziąłem po następnym roku dług przeszedł pod getback i urósł do 4000 zł. nie wiem co teraz mam robić nie mam tyle kasy żeby im spłacać bo obecnie nie pracuje i moje pytanie brzmi czy jak wniosą sprawę do sądu to czy istnieje możliwość, że umorzą mi ten dług skoro ja nawet telefonu nie mam i nie wiem co jest grane?

jordan333 napisał:
Sprzedawca wręczył mi całą umowę i karte do telefonu za którą zapłaciłem 10 zł, a po sam telefon miałem się zgłosić w nastepny dzien po dostarczeniu dokumentu o tym że mam stała prace.
Kupy się to nie trzyma kompletnie. Dostałeś umowę a telefonu nie wziąłeś?
jordan333 napisał:
Niestety po roku czasu przyszło mi zawiadomienie z firmy polkomtel że mam dług w wysokości 2000 zł strasznie się zdziwiłem bo przecież nawet telefonu nie wziąłem po następnym roku dług przeszedł pod getback i urósł do 4000 zł.
2 tys, 4 tys - getback nigdy nie zawodzi w kwestii rozmnażania żądań :)
jordan333 napisał:
i moje pytanie brzmi czy jak wniosą sprawę do sądu to czy istnieje możliwość, że umorzą mi ten dług skoro ja nawet telefonu nie mam i nie wiem co jest grane?
Nikt ci niczego nie umorzy. Sprawę albo wygrasz (myślę że jest spora szansa) albo przegrasz (wtedy trzeba płacić, bo jak nie dobrowolnie to pomoże komornik)

jordan333 napisał:
Witam na początku 2013 roku chciałem wziąć telefon na abonament z plusa więc udałem się do ich salonu sprzedaży i zapytałem się czy byłaby taka możliwość.Sprzedawca wręczył mi całą umowę i karte do telefonu za którą zapłaciłem 10 zł, a po sam telefon miałem się zgłosić w nastepny dzien po dostarczeniu dokumentu o tym że mam stała prace.

Pytanie: Czy podpisałeś tą umowę?

Powrót