getBack - windykacja

• Autor wątku Autor wątku mycha24@o2.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale jak umowa trwa to jak się ma przedawnić? przedawnić się może niezapłacony rachunek itp wklej jakoś to pisemko to będzie można co nieco zgadnać o co właściwie chodzi

Witam, posłuchajcie tego, i dowiecie sie że:
1) Noty Karne są Nielegalne, można żądać tylko odsetki za zwłokę doładowania, opłaty faktury
2) Sprzedaż długu BEZ WIEDZY właściciela długu jest NIELEGALNA bo; "dłużnik" nie wiedział że w ogóle dług istnieje i za co, nie mógł przystąpić do zakupu tego długu razem z firmą kupującą, wtedy to, możemy pogratulować zakupu firmie i mieć to w NOSIE. Mało tego przez czas kiedy za plecami "dłużnika" firmy robiły handelek; to tak naprawdę zarządzały majątkiem "dłużnika" bez jego wiedzy!!! nie mówiąc o zgodzie! i to działały na jego niekorzyść! To przestępstwo!
3) Przedawnione pseudo-długi należy oczywiście anulować sprzeciwem do Sądu.
Tu jest więcej
https://www.youtube.com/user/rysiu214/videos

OsitoGummy napisał:
Noty Karne są Nielegalne
Bardzo daleko idące uogólnienie. Bywają bardzo rozmaite noty karne, wystawiane na podstawie różnych tytułów prawnych. Często rzeczywiście, naliczone kary (potwierdzone taką notą), są z mocy prawa nieważne. Np. kary umowne, inne niż odsetki (przy zastrzeżeniu ograniczeń) za niespełnienie świadczenia pieniężnego są nieważne.
OsitoGummy napisał:
) Sprzedaż długu BEZ WIEDZY właściciela długu jest NIELEGALNA bo; "dłużnik" nie wiedział że w ogóle dług istnieje i za co, nie mógł przystąpić do zakupu tego długu razem z firmą kupującą, wtedy to, możemy pogratulować zakupu firmie i mieć to w NOSIE. Mało tego przez czas kiedy za plecami "dłużnika" firmy robiły handelek; to tak naprawdę zarządzały majątkiem "dłużnika" bez jego wiedzy!!! nie mówiąc o zgodzie! i to działały na jego niekorzyść! To przestępstwo!
Absolutna bzdura, głupota, skończony idiotyzm (tezy wymyślone przez kompletnych ignorantów prawnych i przez takich powtarzane).
OsitoGummy napisał:
Przedawnione pseudo-długi należy oczywiście anulować sprzeciwem do Sądu.
Nie wiem co to są "pseudo-długi", natomiast długi przedawnione oczywiście nie mogą zostać przez nikogo anulowane, nadal istnieją. Dłużnik jednak może podnieść zarzut przedawnienia przed sądem. Wtedy egzekucja z pomocą komornika takiego długu (wciąż wymagalnego) nie będzie możliwa.

Ostatnia edycja:
Warto poczytać wyroki Sądów w tych sprawach, widzę że ktoś tu pisze aby ludzi straszyć i aby płacili za to co już się nie należy. Skoro ktoś przez ponad 3 lata miał w nosie zgłoszenie zobowiązania "dłużnikowi" to oznacza że to jego wina. Nie znam nikogo kto myśli inaczej z uczciwych wierzycieli... Dobrze że przedawnienie istnieje, bo i tak przekrętów i wyłudzeń jest mnóstwo. Obracanie majątkiem bez wiedzy właściciela jest PRZESTĘPSTWEM. Prosze poczytać więcej KC i KK, wyroków Sądów i wygranych spraw...przez tych ignorantów prawnych jak pisze mądry Robilee...

http://www.egb.pl/relacje-inwestors...znosci-media-o-egb-investments/?id=457&page=3

Ostatnia edycja:
OsitoGummy napisał:
Dobrze że przedawnienie istnieje
Pewnie, że dobrze. Trzeba też wiedzieć na czym polega ta instytucja. Dlatego wyjaśniłem (Ty bowiem nie masz o tym zielonego pojęcia).
OsitoGummy napisał:
Obracanie majątkiem bez wiedzy właściciela
O czym Ty piszesz? Chyba nie jesteś aż tak głupi, by sądzić, że sprzedaż wierzytelności jest obracaniem majątkiem dłużnika. Albo, że dłużnik to właściciel należności w stosunku do niego? Musisz mieć coś innego namyśli, bo aż tak głupim być się nie da. I nie chodzi o samą nieznajomość prawa, tylko o wyjątkową durnotę.

Ostatnia edycja:
Sprzedaż długu BEZ WIEDZY właściciela długu jest NIELEGALNA bo; "dłużnik" nie wiedział że w ogóle dług istnieje i za co, nie mógł przystąpić do zakupu tego długu razem z firmą kupującą, wtedy to, możemy pogratulować zakupu firmie i mieć to w NOSIE. Mało tego przez czas kiedy za plecami "dłużnika" firmy robiły handelek; to tak naprawdę zarządzały majątkiem "dłużnika" bez jego wiedzy!!! nie mówiąc o zgodzie! i to działały na jego niekorzyść! To przestępstwo!
Ręce opadają...

Widze że jakiś Windykator się dobrał do pisania, zrozumiałe, stołka sobie pilnuje :)
Macie racje panowie Loco1 i Robilee.... Jestem w błędzie :)))) Dla Waszego szczęścia!!

Ostatnia edycja:
Jeśli dług nie jest składową majątku dłużnika to czym jest? Czekam na argumenty a nie pisanie że to głupota itp... Brak słów

Zobowiązaniem które nie zapłacę ze swojego majątku? Z chmurek? Z kosmosu? Oj dziecko....Jak Ty mało wiesz...matołku. Zobowiązaniem majątkowym, chyba nie papierem toaletowym...??? Zobowiązaniem pieniężnym, a pieniądz jest częścią majątku chyba czy nie, a no nie...racja jest zawsze Twoja.....Przedszkole.
Aha rozumiem, dług jest zobowiązaniem, czyli jak będę dłużny zobowiązam się umyć Twój Kibel :)) No i tak, Kibel umyje za darmo, czy za pieniądze? Ja nie moge...Po prostu jak czytałem Twoje Porady dla ludzi to ręcę opadają, to nie dziwota że tylu nadal ma problemy...

Ostatnia edycja:
Racja, spłata długu nie pochodzi z majątku. Pochodzi z ....???? Dług jest zobowiązaniem majątkowym, pieniężnym, jest częścią majątku dłużnika, jeśli dłużnik nie płaci zajmuje się co? Zobowiązanie? czy majątek? No oczywiście że zajmuje się "zobowiązanie???" a majątek nic nie ma do długu. Masz Racje Robilee, ja sikam. No oczywiście że we wsi jak nie skosze trawy sąsiadce to mam dług, ale ja nie o takim piszę, ja piszę o długu dla firm windykacyjnych...Sorki, nie ten poziom, zniżam się...

OsitoGummy napisał:
Witam, posłuchajcie tego, i dowiecie sie że:
1) Noty Karne są Nielegalne, można żądać tylko odsetki za zwłokę doładowania, opłaty faktury
2) Sprzedaż długu BEZ WIEDZY właściciela długu jest NIELEGALNA bo; "dłużnik" nie wiedział że w ogóle dług istnieje i za co, nie mógł przystąpić do zakupu tego długu razem z firmą kupującą, wtedy to, możemy pogratulować zakupu firmie i mieć to w NOSIE. Mało tego przez czas kiedy za plecami "dłużnika" firmy robiły handelek; to tak naprawdę zarządzały majątkiem "dłużnika" bez jego wiedzy!!! nie mówiąc o zgodzie! i to działały na jego niekorzyść! To przestępstwo!
3) Przedawnione pseudo-długi należy oczywiście anulować sprzeciwem do Sądu.
Tu jest więcej
https://www.youtube.com/user/rysiu214/videos

no i co ja mam teraz zrobić,jak tej firmie wpłaciłam juz połowę? Poradź ,proszę,,,podać do sądu? Kogo? orange,czy tą windykację?..no bo ktoś tu wyłudza pieniądze,a ktoś tu rozporzadza moim że tak powiem-majatkiem ;)

Zgadza się ref.art509-516, tu mówimy o wierzytelnościach i o operacji na długach, ale nigdzie nie jest napisane że dług nie jest majątkiem, a przecież skąd pochodzi? - z majątku... Jest jego częścią i podlega zasadom z art KC, ale też podlega prawu majątkowemu i tu dobry adwokat często potrafi wygrać sprawę, słaby trzyma się węższej definicji operacji na długach. Tak jak pisałem, dlatego są lepsi adwokaci i gorsi, jeden wygra sprawę, drugi tą samą przegra... A wiem co piszę...

alicja44 napisał:
no i co ja mam teraz zrobić,jak tej firmie wpłaciłam juz połowę? Poradź ,proszę,,,podać do sądu? Kogo? orange,czy tą windykację?..no bo ktoś tu wyłudza pieniądze,a ktoś tu rozporzadza moim że tak powiem-majatkiem
Brawo idioto, masz pierwszą ofiarę.

OsitoGummy napisał:
co ty za głupoty pokazujesz? wyborcza napisała i się niby wszyscy podniecają, że obrót wierzytelnościami zaniknie...

już kiedyś napisali: tytuł - dziecko odziedziczyło długi. wstęp - odziedziczyło długi i przyjdzie mu spłącać z majątku jaki będzie mieć na starcie w dorosłośc, czy jakoś tak. dalej w tekście - że prawnicy coś pracują nad tym. podsumowanie - sąd dopiero bada sprawę, a tak w ogóle to odziedziczyć może tylko z dobrodziejstwem inwentarza... sorry winnetou, ale takie pierdoły piszą gorzej niż gimnazjaliści wagarowicze...

a odnośnie tego linku - tak naprawdę sąd miał rację w TEJ KONKRETNEJ sprawie. wystarczy odszukać jedno zdanie: że polkomtel wystawił faktury w sytuacji, kiedy z abonentem (w tamtym momencie już byłym!) NIE ŁĄCZYŁA go umowa. a zatem brak było umowy i tym samym zezwolenia na przetwarzanie danych osobowych - a co za tym idzie możliwości cesji. proste. a niedouczony dziennikarzyna (jak nietoperz - niedowidzi, niedosłyszy a wszystkiego się uczepi) rozdmuchał problem. wedle zasady - nie masz o czym napisac? idź zrób awanturę i ją opisz...

Powrót