getBACK - zadłużenie w Orange ?

• Autor wątku Autor wątku kamil445
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil445

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam,

Wczoraj tj. 23.09 mama dostała pismo od getBACK z wezwaniem do zapłaty 158 zł.
Szczegóły w dołączonych skanach.
Termin zapłaty mija 19.09 a pisamo doszło 23 ? WAT ?

Siostra zadzwoniła do tej firmy getBACK z pytaniem z jakiej racji mamy to zadłużenie..
Dowiedzieliśmy się że zadłużenie jest na jakiś telefon Sony Ericsson, nie wiadomo jaki model i na jaka umowę był on brany oraz kiedy i gdzie ? nic nie wiemy o tej umowie z tym telefonem bo nigdzie nic nie ma napisane ??
Co dziwne numer telefonu się nie zgadzał tzn nie pasuje do mojego numeru telefonu (który był brany z W200i) w Orange, co do drugiego telefonu to nie wiem bo mam go brała za mojego dziecinstwa.
Mam jeszcze jeden telefon z orange brany 3 lata temu - to jest mój aktualny numer jak coś.

Numerów i telefonów z orange mieliśmy dużo, chyba ze 4 czy 5, wszystkie prócz jednego są zapłacone, umowy pokończone. Jak Orange nie dostawało jakiejś wpłaty odrazu wysyłali pismo że nie uregulowano a teraz takie coś...

Teraz pytanie czy płacić te 62 zł ? Tego 90 zł za sąd nie płacimy bo dziś chciałem to wysłać i mieć spokój ale czytając na forum dowiedziałęm się że niezłe cyrki z tego są.

Nie łatwiej iść do Orange i spytać skąd to zadłużenie?

NagłaPomoc napisał:
Nie łatwiej iść do Orange i spytać skąd to zadłużenie?
pójście do orange najprawdopodobniej niczego do sprawy nie wniesie... pewnie jest to dług nieistniejący w bałaganie i orange po prostu powie że o niczym nie wie, taki numer ma ktoś a jeśli to jakaś sprawa sprzed lat to nawet w archiwum nic nie mają...

zadzwoń do getback, zapytaj o co chodzi - jaki rok tego niby długu itd. do niczego się nie przyznawaj, niczego nie obiecuj, na żadne ugody zgody nie wyrażaj - będą cię usiłowali we wszystko wkręcac, straszyli sądem, komornikiem, wilkołakiem i czym się tylko da itd. podziekuj za informacje i wróć tutaj, to wtedy będzie można konkretnie odpowiedzieć

Niestety musiałęm to zapłacić bo mam nalegała bo się boi sądów komorników itd. Ja bym nie płacił ale co zrobić..

Na razie dzięki za pomoc jak znów coś przyjdzie to się odezwę :)

kamil445 napisał:
Niestety musiałęm to zapłacić bo mam nalegała bo się boi sądów komorników itd. Ja bym nie płacił ale co zrobić..
stary extra. podaj adres albo telefon mamy to do niej zadzwonię, zażądam 2 tys zł bo jak nie to sąd i komornik. zapłaci mi???

musisz poważnie z mamą porozmawiać. taką postawą czyli płaceniem każdemu kto sobie czegokolwiek zażąda daleko nie zajedziecie... no chyba że szanowna mamusia wygrała jakąś szóstkę w lotto i takie drobne to ona z kieszeni wyrzuca...

a teraz pomyśl jak się w tym getback z was śmieją...

kamil445 napisał:

Błąd, bardzo duży błąd.
Takie firemki właśnie na czymś takim żerują i tak ten biznes się kręci...

Tym bardziej, że sam pisałeś "ie wiadomo jaki model i na jaka umowę był on brany oraz kiedy i gdzie ". Czyli uznać należy że dług po prostu nie istniał

Jak by w ogolę dług istniał, to getBack by Ci odpisało/powiedziało:
Dług na podstawie umowy nr XXX z dnia XXX zawartej z XXX w XXX, podpisanej przez XXX, skan umowy możemy panu wysłać na maila.

A tak - nie ma umowy - nie ma długu.

witam ja od paru dni dostaje sms z informacja o spałacie długu ale z tego co wiem wszystkie raty sa na meza i spłacamy wszystko w terminie nie pisze za co tylko ze mam wpłacic 200zł

Zadzwoń, wyjaśnij. Albo olewaj temat.

Ja sugeruję telefon i wyjaśnienie sprawy - to nie boli, nie kosztuje a unikniesz niepotrzebnych kłopotów czy ewentualnych odsetek. Na pewno dostaniesz od nich wyjaśnienie, skąd te smsy.

Powrót