D
damian xxx
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 3 898
marian.pazdzioch napisał:skutek przerwania może być zniweczony, chociażby przez cofnięcie pozwu
Tak się właśnie stało.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
marian.pazdzioch napisał:skutek przerwania może być zniweczony, chociażby przez cofnięcie pozwu
damian xxx napisał:Właśnie w dniu dzisiejszym , otrzymałem pismo z SR o wycofaniu pozwu przez GetBack , kurde nie dojdzie do rozprawy.
Wcześniej EPU trzy krotnie chcieli przekazać sprawę do SR o GB wycofywało pozew , jak udało im się otrzymać nakaz z EPU to ja złożyłem sprzeciw i po przekazaniu do SR znowu wycofali (oczywiście bez zrzeczenia się roszczenia
Zapewne wnosili o klauzulę, ale wniosek upadł. Nic innego nie zarzucales w sprzeciwie? Mogli też nie wiedzieć że był nakaz.damian xxx napisał:Z całej tej sprawy nie sprawdziłem czy Getin N.Bank (pierwotny wierzyciel) otrzymał nakaz zapłaty czy Klauzulę na BTE , i jestem w szoku to był nakaz zapłaty , więc dlaczego GB działający w imieniu Omega starają się o nakaz a nie o nadanie klauzuli na istniejący nakaz.
Jeśli się mylę to proszę o wytłumaczenie.
To akurat może nie mieć nic do przedawnieniaMarta ka napisał:Dług nie jest przedawniony bo ostatniej wpłaty do pierwtnego wierzyciela dokonałam w lipcu.
marian.pazdzioch napisał:To akurat może nie mieć nic do przedawnienia
No, a nie było to aby przedawnione w dniu wpłaty? Bo jak było, to nie można przerwać czegoś, co już nie biegnie. Z ową wpłatą to też zależy jak tytułowana itp...Czy nie jest tak że każda wpłata przerywa okres przedawnienia sprawy?
termin płatności faktury?, jeżeli na czerwiec/lipiec 2012 i do dnia dzisiejszego nie było sądu oraz komornika to uległo przedawnieniu,Nimfa_ napisał:Czy ta faktura jest przedawniona?
do kogo te pismo?, i po co?Nimfa_ napisał:to czy jest zobowiązany jakiekolwiek pismo wysyłać czy cokolwiek,
ignorować,Nimfa_ napisał:czy po prostu ignorować?