getback

• Autor wątku Autor wątku dinky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dinky

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
prosze o pomoc/rade. W sierpniu przyszedl list na nazwisko mojego taty (ktory nie zyje od 6 lat) z geback ze nie splacil pozyczki i suma do zaplaty wynosi 900 zl, przedzwonilam do nich z wytlumaczeniem ze moj tata nie zyje, poprosili o akt zgonu to im wyslalam , po miesiacu znowu przedzwonilam z zapytaniem czy otrzymali akt zgonu a oni mnie zapytali o sprawe spadkowa. Moj tata nie posiadal nic i takiej sparawy nie bylo. Po kilkominutowej diskusji powiedzieli mi ze pozyczka byla brana w 2001 roku, gdy zapytalam sie on nazwe banku to nie potrawili mi odpowiedziec, to wiec ponowie zapytam dlaczego dopiero po 15 latach przyslali aby co im zaplacic to tez nie potrawili mi odpowiedziec. Nie wiem co dalej robic czy mam isc z tym to adwokata? czy poprostu ignorowc ich i nie placic.

Bo to pierdzieleni naciągacze. Nic nie płać, to w ich interesie leży dociec, do kogo mają się zwrócić. Ty im nic nie mów i tylko monitoruj pocztę.

Jak będą mieli na tyle jaj (a nie będą, bo tam ćwoki bez wiedzy pracują), by pójść do sądu, to przegrają sprawę, bo już pewnie przedawniona :)

Głowa do góry :)

dziekuje WrockMat, twoja odpowiedz mnie uspokoila, nie bede dzwonic wiecej do nich poprostu zignoruje ich :)

No i prawidłowo! I nic im nie płać, oni tylko liczą na Twoją naiwność!!!

Ta sprawa jest zapewne przedawniona. Tak jak wyzej napisane . Nie dyskutować z nimi jak zadzwonią to się rozłączyć. Listy zwykłe do kosza się nadają , polecone trzymać.

Nie dawac im swoich danych osobowych . Nawet jak ktoś przyjedzie to podziękować za rozmowę , wy tu nie jesteście stroną w sprawie jak by byli namolni to zadwonić na Policję.

I w żadnym wypadku nic nie podpisywać.

Dziekuje karaczoch , sami oszusci !!!!!!!!!!!!!!!

@WrockMat proszę o powściągliwość w doborze słów.
dinky napisał:
poprosili o akt zgonu to im wyslalam ,
Niepotrzebnie.
dinky napisał:
czy poprostu ignorowc ich i nie placic.
Tak. Pilnować korespondencji, gdyż mając interes prawny mogą wnosić o nabycie spadku.
Dług jest przedawniony, zarzut podnosimy w sądzie.

Powrót