GetinBank i samochód

• Autor wątku Autor wątku dukeaecc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dukeaecc

Zbanowany
Odpowiedzi
770
Getin Bank za niespłacanie kredytu zabrał samochód. Jednocześnie wystąpił do sądu o zapłatę CAŁOŚCI zadłużenia. Teraz pozostało do zapłacenia całe zadłużenie i nie ma samochodu. Czy bank nie powinien zwrócić auta? W końcu komornik będzie egzekwował spłatę całości...
Pozdrawiam
duke

zalezy co było napisane w umowie kredytowej bądź innym dok. który został podpisany, ale z tego co mi się wydaje w sytuacji gdy nie ma płatności, roszczenie jest całe wymagalne a samochód zostaje zabrany.

A jeżeli opóźnienie w spłacie to wg mnie 20 dni, wg banku 78, to teżmogą zabrać auto?

No właśnie nie wiem, bo pan mnie nie poinformował. Podawał z zawrotną szybkością kwoty, o których ja nie mam pojęcia. Tym bardziej,ze 3 miesiące temu z tytułu nadpłaty zapłaciłam tylko 400 pln. Nie wiem co robić, bo do tego gościa nie trafiało,ze zapłacę we czwartek. Powiem szczerze, że się boję! Nigdy sie z czymś takim nie spotkałam.

no tak tutaj napisałam o różnicy w kwocie, to nerwy. W terminie też jest rozbieżność i nie wiem skąd. Nie da się rozmawiać w normalny sposób w przedstawicielem tego banku.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
no to w końcu jakie jest opóźnienie w spłacie i jaka kwota?? co jest w zapisach umowy kredytowej??

560 pln w umowie a mam do zapłacenia ponoć prawie 1200, należności przeterminowane sa 20dni wg mnie, wg pana 78. I naprawdę nie wiem skąd takie dane. Niestety pan nie chciał mi powiedzieć. Za to usłyszałam jazgotliwy krzyk jakbym była winna co najmniej 200 tys zł. cyt."oddaj nasze pieniądze, co z nimi zrobiłaś" Masakra! Nigdy wcześniej nie spotkało mnie nic takiego!

nie mam umowy przy sobie, jestem w pracy.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
no to najlepiej z dowodami wpłaty udać się do placówki i wyjaśnic całą kwestię w szczególności opóźniejnie w płatności na 78 dni dni...na pewno w umowie znajduje się zapis, który mówi coś odnośnie przeterminowanych płatności...ponadto na pewno będzie określenie po upływie jakiego czasu bank może odebrać pojazd.

Magda Ka
Kobieta.gif
, mamy na forum taki magiczny przycisk:
edit.gif
. Dzięki niemu możemy dopisać coś do poprzedniego postu.

bardzo dziękuję za cenną uwagę, ale to emocje.

Powrót