Głosowanie w sprawie lekcji religii w szkole.

• Autor wątku Autor wątku Pawel_Z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawel_Z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.

Razem z innymi rodzicami prowadzimy na południu Anglii polską szkołę sobotnią dla naszych dzieci. Kilka tygodni temu ktoś zaproponował wprowadzenie lekcji religii, nawiasem mówiąc sprawa rozbija się o dodatkową opłatę do czesnego, pozwalającą na opłacenie czynszu za dodatkowy czas wynajęcia pomieszczeń a także o wygospodarowanie czasu na taką lekcję, którego jest niewiele bowiem szkoła czynna jest tylko trzy godziny co sobotę.

Największym problemem stał się jednak sposób w jaki ma być przeprowadzone głosowanie w tej sprawie. Otóż pewne osoby domagają się dysponowania tyloma głosami ile ich dzieci uczy się w tej szkole. Nie wiem co mam o tym sądzić, sam mam jedno dziecko ale wiele rodzin ma ich w tej szkole więcej. Czy taki przydział głosów jest właściwy? Czy może jedna rodzina, bez względu na liczbę dzieci powinna mieć tylko jeden głos? Jak to rozstrzygnąć żeby było sprawiedliwie?

:)

Pawel_Z napisał:
Otóż pewne osoby domagają się dysponowania tyloma głosami ile ich dzieci uczy się w tej szkole.
To dość logiczny i chyba najwłaściwszy pomysł. Jeśli się z nim nie zgadzasz, to rozumiem że też, wg. Ciebie, rodzice jednego dziecka powinni płacić za edukację tyle samo co rodzice np. czwórki dzieci.

Powrót