"głuche telefony"

• Autor wątku Autor wątku agata_agata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agata_agata

Użytkownik
Odpowiedzi
33
zostałam niesłusznie oskarżona o złośliwe niepokojenie głuchymi telefonami (art 107kw). Policja prowadzi postępowanie wyjaśniające w ramach którego zostałam przesłuchana jako podejrzany. Zeznałam, iż owszem dzwoniłam do osoby pokrzywdzonej, jednak nie było w tym nic złośliwego, chciałam z nią jedynie porozmawiać. Powiedziałam również, że osoba ta łapała mnie wielokrotnie na pocztę głosową po czym ja rozłączałam się bądź też odbierała telefon i bardzo obraźliwie mnie wyzywała (podałam cytaty). JAk myślicie, jakie będzie zakończenie tej sprawy?

zostaniesz uznana winną zarzucanego wykroczenia

Dziwne zachowanie - jak ktoś nie chce z Tobą rozmawiać, to należało to uszanować.

Nie znam materiałów sprawy, ale prawdopodobnie Markiz ma rację.

Otóż to - brak znajomości materiałów sprawy uniemożliwia pełną ocenę.
agata_agata przedstawiła zbyt ogólny zarys sprawy, by móc obecnie ocenić jak sprawa się zakończy. :(

a co powinnam jeszcze dodać? że dzwoniłam bo chciałam wyjaśnić spawy, które nas łączą, że ta pani to była parnterka mojego męża, że ciągle nas straszy samobójstwem i to ona nas niepokoi a nie my ją... że robi to z zemsty, że on od niej odszedł.. to są chyba argumenty, które nie dotrą do żadnego sędziego, bo nie ma na nie dowodów a poza tym czy one w tej akurat sprawie mają jakieś znaczenie? warto wywlekać takie rzeczy?? interesuje mnie konkretnie jaki jest dalszy ciąg takiego postępowania po zakończeniu postępowania wyjaśniającego??

a jeszcze co do postu magnatex - skoro nie chciała ze mną rozmawiać to po co ona do mnie dzwoniła? po to żeby mnie powyzywać... a teraz wszystko odwróciła przeciw mnie...

to proste... ja bym się na miejscu kobiety tłumaczył, że skoro ktoś do mnie dzwoni tzw. "głuche telefony" to ja oddzwoniłem ,żeby spróbowac ustalic tego żartownisia...:)

to ,że ty chciałaś z kims porozmawiac to nie znaczy ,że ta osoba chciała również porozmawia z toba...

no wlasnie... najpierw to ona do mnie dzwonila... pozniej dopiero ja... wiesz to ona zostala na lodzie wyzywa sie na mnie bo twierdzi ze jej odbilam faceta... bylo troszke inaczej ale nie bede tego rozpisywac zatruwa nam zycie od 4 lat...

Dla mnie jesteś niewinna. Może ktoś będzie wiedział co zrobić w takiej sprawie. Ktoś ciągle dzwoni do mnie rano w dzień i w nocy i wydaje różne dziwne dzwieki. Nie znam numeru bo jest zastrzeżony. Takie telefony denerwują a w szczególności jak się już położyło spać. Jest to nękanie telefonami!!! W tych samym czasie inni znajomi dostaja takie same telefony. Niestety nie mogę na noc odłączyć telefonu bo czasem naprawdę są to telefony w sprawie "interesów". Zapewne jest to osoba chora bo narmalni ludzie tak się nie zachowują. Co w takiej sytuacji można zrobić? Nie było nigdy gróźb.

Jest to wykroczenie nękania art.107kw.
Można zgłosić na Policję.

wiesz co, powinnaś sie wstydzic
Swego czasu miałem takie telefony!
Powiem tylko, że nikt normlany tego ni robi.
A jeśli robi tzn, ze jest chory, to gorsze niz pobicie kogos.
To jest podlosc, falsz, zakompleksienie prostactwo.

wiesz "kogutowski" napisalam wyraznie ze zadnych gluchych telefonow nie robilam. dzwonilam poniewaz chcialam z ta pania porozmawiac, czasem ze strachu bo straszyla mnie i narzeczonego ze zabije siebie i swojego 5 letniego synka, odkreci gaz lub wjedzie autem w drzewo... ty bys nie zadzwonil zeby sprawdzic czy wszystko ok? a w en czas ona odbierala i rozlaczala badz tez wyzywala etc... przykro mi ze miales takie nieprzyjemnosci i z tym sie zgadzam ze takie osoby sa zakompleksione i chore ale pod zlym adresem rzucasz obelgi

Powrót