głupie sms'y

• Autor wątku Autor wątku josephin207
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

josephin207

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
hej. mam problem, być może wyda się on błachy, a nawet wręcz śmieszny. od pewnego czasu otrzymuję sms'y od jakiegoś pana, nie chce podać imienia, a ja sobie po prostu nie życzę aby do mnie pisał, oznajmiłam mu to wiele razy, pisałam dzwoniłam, ale uparty jest. bardzo już jestem zdenerwowana i powiedziałam mu,że zgłoszę to na policję, on nic sobie z tego nie zrobił, powiedział, ze na tej plaszczyźnie jest on bezkarny bo nic takiego nie pisze. być może i tak jest,ale ja uważam,że to jest po prostu ingerencja w moją prywatność, mimo że są to tylko lub aż sms'y. czy gdybym zgłosiła to na policję ktoś uznałby to za poważną sprawę czy raczej zostałoby wszystko zbagatelizowane?

Jeśłi rzeczywiście robi to natrętnie i złośliwie to w grę może wchodzić ewentualnie wykroczenie z art. 107 k.w. zagrożone karą ograniczenia wolności; grzywny do 1500 zł albo nagany.

Pytanie czy da się ustalić jego tożsamość.

dziękuję Ci bardzo KEDI za odpowiedź:) teraz już mam na czym się oprzeć i moje ostrzeżenia nie będą górnolotne :) ten człowiek jest wyjątkowo natrętny, w dodatku nie znam go kompletnie, na pewno wymyślił sobie mój numer telefonu. jeszcze raz wielkie dzięki :) pozdrawiam.

Powrót