Gmina chce zgody na bezpłatne odstąpienie gruntu pod budowe drogi

• Autor wątku Autor wątku puzoniasty18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

puzoniasty18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie chciałbym zapytać państwa co można zrobić w sytuacji gdy gmina wysłała pismo odnośnie przebudowy istniejącej waskiej drogi asfaltowej na szeroką drogę z dwoma pasami chodnikiem przejściami dla pieszych bla bla... Pragną zaznaczyć że droga będzie służyć ogółu społeczeństwa i mają nadzieję że przyczynie się do tego odstępując bezplatnie część gruntu z działki o numerze.... Na drugiej kartce jest druk o zgodę na przekazanie itd. Ja rozumiem że drogi są potrzebne i nie upieram się żeby nie oddać kawałka a mam tam rolne co zabierze mi część gruntu na uprawę ale to bym przebolał lecz nie mam tam domu dzieci już mają poprzepisywane działki na których mają domy i w tym miejscu na pewno nie będzie nikt w najbliższym czasie się budował. Pytanie teraz takie ponieważ odstąpię kawałek działki bo pod budowę drogi gminnej będę musiał to zrobić lecz jak ugrać z gminą żeby za to zapłacili?mieszkam obok linię kolejowej i tu jak robili remonty ekrany i też odkupili pas ale zapłacili dość dobre jak na tamte czasy pieniążki za to a gmina co biedna? Mają fundusze na budowę podatki ode mnie chcą za to a teraz chcieli by za darmo? Chyba ktoś tu jelenia szuka. Co w takiej sytuacji mogę zrobić bo pismo ze zgodą niby mam do końca miesiąca wysłać a co jeśli nie wyślę? Czy nie wysłanie zgody oznacza jakoś automatycznie zgodę na oddanie części gruntu? Dziękuję za jakieś wskazówki i podpowiedzi

Powrót