Gmina-Woda i kanalizacja

• Autor wątku Autor wątku bialy693206
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bialy693206

Użytkownik
Odpowiedzi
144
Witam
Mam taki problem od 3 lat się buduje jest to działka objęta planem zagospodarowania przestrzennego bo taki jest w gminie.Juz na początku budowy zgłaszałem ponieważ słyszałem że długo się czeka na wodę i kanalizację więc tak zrobiłem i zgłosiłem to . Wtedy oczywiście zapewniali że jeszcze nikt z tej gminie kto się wprowadzał nie został bez wody i kanalizacji ok. Za rok byłem ponownie jaka sytuacja jest gdzie budynek już mój stał w stanie surowym powiedzieli będziesz miał zamontowane kaloryfery przyjdź wtedy już wtedy mnie wkurzyło to i pytam czy trzeba jakieś pismo odpowiedzieli że nie trzeba jak chcesz możesz złożyć ok złożyłem żeby mieć jaki kolwiek dowód. Teraz już cała instalacja w domu jest zrobiona prąd gaz już mam na działce a wody i kanalizacji nadal nie byłem poraz kolejny w tym roku i usłyszałem że nie ma pieniędzy i w tym roku nic nie zrobią. Dodam jeszcze że po drugiej stronie drogi polnej bo te tylko lekko wysypana kamieniem sąsiad ma wszystkie media i od niego niby nie można bo woda i kanalizacja ma druga sieć z mojej stronygdzie od sąsiada do mnie jest 150m w linii prostej bez żadnych górek pagórek lasów itd. co w takiej sytuacji zrobić i czy można z tą gmina coś zrobić

Czy składając wniosek o pozwolenie na budowę urząd nie wymagał dokumentów świadczących o tym, że masz/będziesz miał/masz możliwość podłączenia mediów? Jeżeli takowe masz z gminy, to co w nich było zapisane?

Tz tak za każdy przyłącz płaciłem przy adaptacji projektu bo oni musieli go w rysować i te mapki mam . Jeśli chodzi o pozwolenie to dostałem go ze starostwa ale nie kojarzę żeby coś dodatkowego chcieli ponieważ ja wybudowałem się na miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego i tam w warunkach jest że z mediami nie ma problemu ale muszę to dokładnie odszukać i poczytać. Prąd gaz już mam podciągnięty tylko gmina mnie zbywa bo nie mają kasy na to żeby mi to podciągnąć i nie wiem co mam jak ich z music czy jeśli złoże skargę do wojewody czo wogle gdzieś mogę coś zrobić żeby ich ruszyc ? Jeszcze sprawdzę całe papierologie na spokojnie

Powrót