Godziny dla seniorów w świąteczny poniedziałek

• Autor wątku Autor wątku Michcio94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michcio94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, mam jedno krótkie pytanie, jeśli zły dział to poproszę osobę kompetentną o przeniesienie i z góry przepraszam.

Premier przedłużył o kilka dni obostrzenia, w związku z tym mam pytanie. Czy w godzinach 10-12 w dniu 13.04.2020 (lany poniedziałek - święto) obsługujemy tylko seniorów czy w związku z tym że jest to święto można w tych godzinach obsługiwać również młodsze osoby bez narażania się na mandat?

Chodzi mi o sklep czynny w święta jako placówka pocztowa na literę Ż.

Michcio94 napisał:
Premier przedłużył o kilka dni obostrzenia,

Nie przedłużył tylko zapowiedział przedłużeniem. Będzie ogłoszone rozporządzenie to podyskutujemy, stary przepis wygasa w swej mocy w sobotę 11 kwietnia o godz. 24:00 a nowego jeszcze nie ma.

No dobrze, a jeśli przedłuży o tydzień i tym samym poniedziałek świąteczny się na to załapie to co wtedy?

To zależy jak to będzie w rozporządzeniu sformułowane, nikt z nas nie ma szklanej kuli. Cierpliwości!

Michcio94 napisał:
No dobrze, a jeśli przedłuży o tydzień i tym samym poniedziałek świąteczny się na to załapie to co wtedy?

A teraz w niedzielę między godziną 10-12 są obsługiwani "nieseniorzy"??

Teraz nie. A co z jutrem gdzie sklepy są do godz 14? Czy jutro (sobota wielkanocna) 10-12 tylko seniorzy? Pytam bo szef nie jest pewien.

Michcio94 napisał:

To dlaczego w poniedziałek lub w sobotę ma być inaczej? Pofatygowałeś się przeczytać stosowne rozporządzenie? Lub przynajmniej doniesienia medialne? Widziałeś tam gdzieś dopisek: "z wyjątkiem soboty przed wielką nocą i poniedziałku wielkanocnego"?

No i jak z tym jutrem?
Od 10-12 dalej tylko seniorzy?
Do kiedy ogólnie to ograniczenie jest, do 19 kwietnia ??

Powrót