Godziny karciane dla nauczyciela zatrudnionego w trakcie roku szkolnego

• Autor wątku Autor wątku Layla1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Layla1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam. Mam pytanie ile powinnam zrealizować godzin karcianych, jeśli jestem zatrudniona w gimnazjum, na pełen etat, od dnia 14.03.16 do końca roku szkolnego? Pani dyrektor nie chciała mi dokładnie wyliczyć godzin i powiedziała tylko, że mam realizować 2 godziny tygodniowo w każdym tygodniu. Podliczyłam sobie, że od 14.03 do 24.06 jest 15 tygodni, więc według jej systemu powinnam zrealizować 30 godzin. Tylko, że w ciągu tych 15 tygodni była przerwa świąteczna, będzie długi weekend majowy, były testy gimnazjalne, więc odchodzi dużo dni, w których mogłabym realizować godziny karciane. Czy w takim razie liczba godzin karcianych nie powinna się zmniejszyć? Zwłaszcza, że nauczyciele, którzy pracują tam cały czas, w tym semestrze, czyli od 25.01 mają do zrealizowania tylko 36 godzin, a ja zatrudniona prawie dwa miesiące później musiałabym zrealizować ich 30. Tylko proszę nie pisać, że to jest obowiązek dyrektorki by wyliczyć mi te godziny, bo już próbowałam to od niej wyegzekwować, ale usłyszałam tylko "dwie godziny tygodniowo". Czy jest jakiś sposób bym mogła sama sobie wyliczyć te godziny? Czy faktycznie muszą to być 2 godziny tygodniowo, niezależnie od tego czy w tym tygodniu wypadają dni wolne, czy może powinnam policzyć ile jest dni pracujących w czasie mojego zatrudnienia i na podstawie tych dni wyliczyć godziny karciane ( w takim przypadku czy dni, w których odbywały się egzaminy gimnazjalne liczą się do dni pracujących)?

Jest 36 tygodni w roku szk. Prosze sobie odliczyć te od września do marca (odejmujemy świeta i ferie) i to co zostanie to sa obowiazujace tygodnie dla Pani.

Powrót