Godziny społeczne.....

• Autor wątku Autor wątku e_punker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

e_punker

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam-dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi.
Nastepne pytanie dotyczy godzin społecznych odpracowywanych w gminie u naczelnika wydziału terenow zielonych(pobocza itp)wiadomo co sie z tym wiaze jak godziny wygladaja a do tego zachowanie naczelnika wiele do zyczenia pozostawia.Czy takich godzin nie mozna odpracowac w innych instytucjach panstwowych-szpitale itd.Jest to po prostu utarta krotka sciezka kuratora i gminy(naczelnika)(znajduja sie kolo siebie-odleglosc 20m:) sa jakies inne rozwiazania zamiast takich j.w.
prosze o szybka odp-z gory dziekuje.Pozdrawiam.

Zmiana miejsca wykonywania kary ograniczenia wolności (bo mam wrażenie że o to tu chodzi) wymaga decyzji Sądu.

czyli praca sprzatanie terenu itp jest juz sama w sobie zawarta jezeli sad wydaje decyzje godzin spolecznych a jezeli chodzi o zmiane na jakikolwiek inny urzad panstwowy musi to byc osobna decyzja i szczegolowo w niej zawarte postanowienie gdzie maja byc odrobione-troche to dziwne:/

Sąd wskazuje podmiot w którym ma być wykonana kara (urząd, Dom Dziecka, Szpital etc.) Sąd nie rozstrzyga natomiast czy skazany ma sprzątać, wynosić śmieci itp.).

Jeśli chcesz odbywać karę w innym miejscu musi o tym zadecydować Sąd.

Ok-tylko jak mi wiadomo to sąd nie sprecyzował gdzie-tylko po prostu orzekł tyle i tyle godzin społecznych...lub naprawdę coś przeoczyłem

Powrót