Witam,
Moja sytuacja przedstawia się następująca.
Dobrych parę miesięcy mój tata korzystał z usług tej firmy. Jednak teraz chce zrezygnować, a jak zdążyłam zauważyć są z tym duże problemy.
Jednak jeśli dobrze rozumiem musimy poczekać jak przyjdzie kolejna paczka i odesłać ja na warszawski adres firmy wraz z odstąpieniem od umowy."
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 ze zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ,,,,,,,,, o godzinie ,,,,, telefonicznie która została zawarta z numeru telefonu
22-43-09-500 na numer xxx-xxx-xxx w xxxxxxx pomiędzy xxxxxxx xxxxxxx a firmą Westfield International AG. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy a ponadto rezygnuje z wysyłek regulaminów na mój adres. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy. Podkreślam, że każda przesyłka będzie stanowiła towar niezamówiony, za którego magazynowanie obciążona zostanie Państwa firma. Informuję jednocześnie, że każda próba dochodzenia jakichkolwiek należności w związku z wypowiedzianą umową traktowana będzie jako próba wyłudzenia i zgłoszona organom ścigania.
i porostu czekać ......
Czy powinnam jeszcze do nich zadzwonić aby telefonicznie potwerdzić odstąpienie od umowy.
Proszę o pomoc