goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie ma umowy i nie masz żadnych zobowiązań wobec tej firmy :)

Dodzwonilem sie i przedstawilem sprawe.... konsultantka oswiadczyla ze w tej sytuacji nalezy odeslac kwit z zapiskiem na odwrocie z jakiego powodu naleznosc nie zostala uregulowana tj. brak towaru oraz regulaminu uslug. Zapewnila rowniez ze temat naleznosci bedzie wyjasniony. Ale zastanawiam sie czy jeszcze nie dolaczyc oswiadczenia o rezygnacji z subskrypcji, zreszta juz sie tam zalogowalem i zrobilem to elektronicznie ale wiadomo co papier to papier. Jak myslisz?

Dostałeś odpowiedzi a postępujesz po swojemu.
Po co pytasz skoro nic sobie nie robisz z udzielonych rad?

Hm moze dmucham na zimne ... :D Ale dziekuje za zainteresowanie , gdyby temat powrocil pozwole sobie o nim przypomniec.
Zdrowych i Wesolych Swiat Wielkiej Nocy !!!

Nie dmuchasz na zimne ale strzelasz sobie w stopę i to przez kolano.
Ale kto bogatemu zabroni za jego pieniądze.

Witam,
Moja sytuacja przedstawia się następująca.
Dobrych parę miesięcy mój tata korzystał z usług tej firmy. Jednak teraz chce zrezygnować, a jak zdążyłam zauważyć są z tym duże problemy.

Jednak jeśli dobrze rozumiem musimy poczekać jak przyjdzie kolejna paczka i odesłać ja na warszawski adres firmy wraz z odstąpieniem od umowy."
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 ze zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ,,,,,,,,, o godzinie ,,,,, telefonicznie która została zawarta z numeru telefonu
22-43-09-500 na numer xxx-xxx-xxx w xxxxxxx pomiędzy xxxxxxx xxxxxxx a firmą Westfield International AG. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy a ponadto rezygnuje z wysyłek regulaminów na mój adres. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy. Podkreślam, że każda przesyłka będzie stanowiła towar niezamówiony, za którego magazynowanie obciążona zostanie Państwa firma. Informuję jednocześnie, że każda próba dochodzenia jakichkolwiek należności w związku z wypowiedzianą umową traktowana będzie jako próba wyłudzenia i zgłoszona organom ścigania.

i porostu czekać ......
Czy powinnam jeszcze do nich zadzwonić aby telefonicznie potwerdzić odstąpienie od umowy.

Proszę o pomoc

ludzie kosmos w 2013 roku dzwoni telefon miły głos nakłania do kupna maszynek gratis ostrza nie dziękuje ok po tygodniu faktura 46,90 odmowiłem wysłałem odpowiedniego meila jak kazali mamy rok 2016. wczoraj otwieram skrzynkę list firma courlux international pilne wezwanie do zapłaty a przez 3 lata naliczyli mi 12.61 pln odsetek a list kosztował ich 20pln troszke śmieszne ostrzegam przed firmą goodshave i ich haczykami . Myślę że jakoś sobie z tym poradzę ewentualnie sąd

To Wy macie i tak nieźle, bo coś otrzymaliście. Ja na zapytanie mailowe, czy chcę odpowiedziałem negatywnie i nie otrzymałem żadnej przesyłki. Mimo to od 2 lat domagają się zapłaty. To jest dopiero ciekawostka!

Ciekawe czy obecnie sa inne osoby mające podobne kłopoty? Może powinniśmy podjąć jakieś działania wspólnie?

Powrót