T
Tomasz Zyg
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Napisałem aplikację na Androida, którą chcę sprzedać na Google Play. Zgodnie z nowym prawem (USTAWA z dnia 6 marca 2018 r. "Prawo przedsiębiorców" )nie muszę prowadzić działalności gospodarczej jeśli nie przekroczę w żadnym miesiącu 50% kwoty minimalnego wynagrodzenia (Art. 5.1) Nie sądzę żebym przkroczył - moją aplikację wyceniam na 10 zł.
Zgodnie z art. 113. "Ustawy o podatku od towarów i usług":
1. Zwalnia się od podatku sprzedaż dokonywaną przez podatników, u których wartość sprzedaży nie przekroczyła łącznie w poprzednim roku podatkowym kwoty 200 000 zł. Do wartości sprzedaży nie wlicza się kwoty podatku.
Nie sądzę żebym przekroczył tę kwotę - jestem więc zwolniony z VAT.
Próbowałem zmienić w konsoli Google Play stawkę podatkową ale tam jest cały czas 23%. Nie udało mi się wskazać, iż jestem zwolniony z VAT.
Moje pytanie: Jak poradzić sobie z tym problemem tzn. co mam zrobić by Google Play nie doliczało stawki VAT?
Zgodnie z art. 113. "Ustawy o podatku od towarów i usług":
1. Zwalnia się od podatku sprzedaż dokonywaną przez podatników, u których wartość sprzedaży nie przekroczyła łącznie w poprzednim roku podatkowym kwoty 200 000 zł. Do wartości sprzedaży nie wlicza się kwoty podatku.
Nie sądzę żebym przekroczył tę kwotę - jestem więc zwolniony z VAT.
Próbowałem zmienić w konsoli Google Play stawkę podatkową ale tam jest cały czas 23%. Nie udało mi się wskazać, iż jestem zwolniony z VAT.
Moje pytanie: Jak poradzić sobie z tym problemem tzn. co mam zrobić by Google Play nie doliczało stawki VAT?