gra - boty

• Autor wątku Autor wątku master08
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

master08

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
Czy jest jakieś prawo, gdzie wydawca gry ma obowiązek i monitorowanie serwerów aby nie było oszustów tzw. botów?
Dotyczy to gry metin2(gameforge) gdzie na serwerze Polska - jest masa dosłownie po kilka tysięcy logowanych kont - botów, którzy zarabiają wirtualną walutę i sprzedają na allegro.
Na forum jest masa tematów odnośnie botów - a admini gry - serwera Polska nie wypowiadają się zupełnie w tym temacie (jest nawet teoria - że admini mają w tym udział).
To jest bardzo dziwny temat, na serwerach innych np. Turcja - tam praktycznie nie ma botów i wszystko w miarę ok wygląda.
Natomiast na Polsce, praktycznie na każdej mapie latają boty, które mają czity i zbijają wszystkie potwory - NIE DA SIĘ GRAĆ.
Dodam, że istnieje też coś takiego np. dopalacz, który trwa 24h (czas upływa nawet gdy nie jesteśmy zalogowani), ale gdy jest przerwa techniczna np. 2-3h to na tą przerwe ten czas nie powinien być stopowany? Np. gracz kupi dopalacz, który wynosi 24h i ma w planach grać 24h bez przerwy ale wydawca robi przerwe techniczną i taki gracz juz jest stratny o czas, który ta przerwa wyniesie.
Być może wychodzę na idiote, lecz na prawdę na forum już zaczęli ludzie dopytywać jak to się ma prawnie - bo jest to CHORE.
PS
Gra jest darmowa.

Ostatnia edycja:
Nie ma prawa, ktore nakazuje pilnowanie i usuwanie botów.

Jeżeli kupiłeś ów "dopalacz" za pieniądzei nie mogłeś go wykorzystać z przyczyn leżących po stronie dostawcy, to należy ci się zwrot.

No tak, dziekuje za odpowiedz Lovor ale jesli ów dopalacz stracił kilka h po stronie dostawcy ze wzgledu na przerwe techniczna to nalezy mi sie zwrot?
Przykład: Kupuje dopalacz na 24h z czego czas upływa cały czas i to rozumiem taki komunikat jest w ofercie sklepu online ale gdy jest przerwa techniczna 2h to ów dopalacz i jego czas nie powinien być zatrzymany? Kupuje towar - rzecz online 24h a w praktyce wychodzi 22h w powyzszym przykładzie. To mnie zastanawia.
Kolejny przykład, kupie ze sklepu dopalacz 2h i po 5 minutach jest przerwa techniczna ktora trwa 2h... I finalnie dopalacz kupiony na 2h a korzystałem 5 minut.

Ostatnia edycja:
Powrót