Gra internetowa

• Autor wątku Autor wątku michalszyd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalszyd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Na początek chciałem się z wszystkimi przywitać.

Nie jestem pewien czy w dobry dział trafiłem. Jeżeli nie, bardzo proszę o poprawę.

Mam kilka pytanek odnośnie gier internetowych.

Może od początku.
Jestem w trakcie tworzenia takiej gry i w drodze oczywiście występują wątpliwości.
Zastanawiam się jak wygląda sprawa z taką działalnością.

1. Czy trzeba zakładać działalność aby prowadzić taką grę?
Gra oczywiście ma na celu przynieść niewielkie zyski.

2. Jak z podatkami? Czy w takim przypadku trzeba je płacić?

3. Słyszałem też, że na niektóre gry trzeba uzyskać zezwolenie. Czy to prawda? Jakie gry są objęte taką procedurą?

Bardzo bym prosił o informację.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam;)

a co rozumiesz przez "tworzenie gry"...? piszesz grę od podstaw? przerabiasz już istniejącą (na jakiej licencji) itp?

Trafiłeś do złego działu..

Dajesz tak mało informacji, że chyba tylko wróżbita Maciej mógłby przewidzieć stan faktyczny.

Zaczynam od zera, także wszystko od podstaw.
Nie wiem jakie jeszcze Wam są potrzebne informacje.

W dalszym ciągu, nie widzę sensu tematu spółek handlowych dla tworzenia gry internetowej przez jedną osobę.

Rodzaj pytań zadawanych przez Ciebie wskazuje, że nie sprawdzałeś nawet podstawowych informacji dotyczących działalności gospodarczej, choćby z tego forum, nie wspominając o wujku google.

Jeśli masz zamiar czerpać zyski z gry to DG jest konieczne i podatki także, to chyba logiczne i bardzo podstawowe informacje.

O jakim zezwoleniu mówisz? Prawdopodobnie chodzi ci o tworzenie gier na podstawie licencji uzyskanej od innego np. zagranicznego twórcy?

Ja nie mam pojęcia jak jest z tymi działalnościami więc chyba można zapytać?

Co do zezwoleń to nie wiem jak jest. Słyszałem ostatnio że na niektóre rodzaje gier jest takie potrzebne. Nie wiem czy to chodzi o tematykę gry czy co..

Powrót