Gra via www

• Autor wątku Autor wątku fifi770
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fifi770

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam oto 2 pytania:
1. Chcę założyć grę internetową... Mam w planach otworzenie tzw "punktów premium" , gdzie gracz będzie mógł zakupić punkty za pieniądze, i je wymieniać na dodatkowe opcje w grze... Czy w takim razie muszę posiadać firmę, lub coś podobnego?

2.Sprawa tyczy się obrazków... Według tego co się orientuję to wykorzystywania czyiś obrazków, np znalezionych na google bez zgody autora jest łamaniem prawa, a jednak na wielu stronach widzę pełno kopi ...Jak to jest?

Z góry dziękuję za odpowiedzi....

Pozdrawiam

1. Jeśli chcesz to robić w sposób zorganizowany i ciągły, do tego ma to przynosić dochód, to tak DG jest konieczna wraz ze wszystkimi konsekwencjami natury publicznoprawnej.

2. Jest pełno kopii, bo naruszają prawa autorskie. Do czasu, aż ktoś się nie upomni po swoje.

A czy działając przez system dotpay , np sms-y, ...też muszę to rejestrować? Bo z tego co wiem to DOTPAY odprowadza podatek od tego...

kukov napisał:
2. Jest pełno kopii, bo naruszają prawa autorskie. Do czasu, aż ktoś się nie upomni po swoje.
Albo działają w zgodzie z prawem autorskim ;) Istnieją miliony grafik czy zdjęć albo na wolnych licencjach albo do których prawa majątkowe wygasły.

Ok, masz rację, ale patrząc obiektywnie, to niestety, dużo jest obrazków, które są tak po prostu ściągane bez patrzenia na jakiekolwiek licencje ;)

Powrót