groupon przeterminowany

• Autor wątku Autor wątku dawidsavage
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawidsavage

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
Zakupiłem jakiś czas temu groupon, jakieś 2 tygodnie przed jego zakończeniem umówiłem się na wizytę, jednak w dniu wizyty okazało się, że groupon jest nie ważny od 1 dnia.

Proszę o informację jak w tej sprawie walczyć z gruponem o zwrot pieniędzy bądź przedłużenie groupona.

podczas umawiania groupona, był on ważny jeszcze dwa tygodnie, jednak terminy nie pozwalały na to, żeby umówić się w tygodniu były wolne tylko terminy w weekend.

Chciałem podać kody zabezpieczające groupona podczas telefonicznego umawiania sie, jednak Pani umawiająca mnie, stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby. na miejscu się okazało, że jest przeterminowany i teraz nie może nic zrobić. - wcześniej nie spojrzałem, że termin się kończy.

po kontakcie z grouponem, uważają, że nic mi się nie należy, ze względu na punkt w regulaminie :
W celu realizacji Kuponu należy przedstawić go Partnerowi w Terminie realizacji. Kupon niezrealizowany w Terminie realizacji automatycznie wygasa. Kuponu, którego ważność wygasła, nie można zrealizować, a Posiadaczowi Kuponu nie przysługuje z tego tytułu zwrot kosztów lub odszkodowanie

Proszę o pomoc.

dawidsavage napisał:
po kontakcie z grouponem, uważają, że nic mi się nie należy, ze względu na punkt w regulaminie :
W celu realizacji Kuponu należy przedstawić go Partnerowi w Terminie realizacji. Kupon niezrealizowany w Terminie realizacji automatycznie wygasa. Kuponu, którego ważność wygasła, nie można zrealizować, a Posiadaczowi Kuponu nie przysługuje z tego tytułu zwrot kosztów lub odszkodowanie

Czego dokładnie nie rozumiesz w w/w zapisie? :o

arturoooo napisał:
Czego dokładnie nie rozumiesz w w/w zapisie? :o
Nie napisałem nigdzie, że nie rozumiem tego zapisu.

Napisałem natomiast, że moim zdaniem jeżeli dzwonię umówić się 2 tygodnie przez przeterminowaniem groupona, i chcę podać kody zabezpieczające czy kod groupona i Pani mówi, że nie ma takiej potrzeby, to jest to kwestia nie doszkolenia pracownika, a nie kwestia mojego błędu. Dlatego chciałbym żeby termin groupona został przywrócony do zrealizowania. I proszę o pomoc w walce z grouponem o przywrócenie ważności tego groupona.

A powiedziałeś, że chcesz podać kod, bo się przeterminuje czy po prostu chciałeś podać kod?

po prostu chciałem podać kod, w czasie umawiania się nie byłem świadom, że groupon może być przeterminowany.

To jaka w tym wina recepcjonistki skoro jej nie poinformowałeś, że grupon się przeterminuje?

Moim zdaniem, skoro na grouponie są dwa kody jeden się nazywa kodem zabezpieczajacym, drugi kodem groupona. i wyraziłem chęć podania któregoś z kodów, to powinien być on sprawdzony podczas umawiania, przez osobę która umawia. Podejrzewam, że kod zabezpieczający jest właśnie w przypadku takich sytuacji wykorzystywany, w systemie wpisują kod zabezpieczający i jest pewność, że groupon, będzie mógłbyć wykorzystany. Ja sam nie spojrzałem, że groupon ma blisko termin ważności, a po wpisaniu tego kodu w system podejrzewam, że wszystko było widoczne odrazu przez Panią umawiającą.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu sprawy.

No niestety, ale za gapiostwo się płaci. Możesz tylko liczyć na dobrą wolę którejkolwiek ze stron.

To Ty nie dopilnowałeś terminu ważności i do nikogo innego nie możesz mieć pretensji.

Recepcjonistka zachowała się standardowo. Powiedziała Ci, że nie ma potrzeby podawania tych kodów w czasie umawiania. I to prawda. Nie jest jej obowiązkiem pilnowanie terminu ważności Twojego kuponu.

Czyli nie mam żadnych szans na pomoc z waszej strony, tylko uświadamianie mnie, że to moja wina, nie chodzi mi, że chce całą odpowiedzialność zrzucić ze mnie, tylko chcę pokazać punkty, gdzie moglibyście znaleść szanse na podpowiedź mi jak mogę jeszcze spróbować zawalczyć, ale jak widać, siedzicie tylko, żeby gnoić i nabijać posty. Jak by ktoś jeszcze chciał się wypowiedzieć, ale z chęcią podpowiedzi czegoś co może wyjść na mój + to bardzo proszę o pomoc.

Miłego dnia mimo wszystko życzę.

Przykro mi, że nikt cie nie poklepał po ramieniu jak tego oczekiwałeś.

Jakiej pomocy od nas oczekujesz?

Opisałeś sytuację, mu się do niej odnieśliśmy. To, że rzeczywistość okazała się inna niż tego oczekiwałeś nie jest naszą winą.

Jak pisałem, chciałem podpowiedzi jak można się odnieść do sytuacji, żeby udało się coś wywalczyć, nie klepania po ramieniu. Teraz już wiem jak to jest w waszym internetowym świecie, sama krytyka, 0 pomocy, ale czego spodziewać się od ludzi, którzy udają że się znają i klepią tylko na forum.

Gratuluję wam wszystkim podejścia, życzę powodzenia w dalszym pisaniu bezsensowych postów. :cool:

PS.
Groupon okazał mi dobrą wolę, także sprawę udało się pozytywnie załatwić.

PS2. więcej tu nie zaglądam, wiec możecie krytykować do woli! - teraz to możecie się wykazać.

dawidsavage napisał:
Jak pisałem, chciałem podpowiedzi jak można się odnieść do sytuacji, żeby udało się coś wywalczyć, nie klepania po ramieniu. Teraz już wiem jak to jest w waszym internetowym świecie, sama krytyka, 0 pomocy, ale czego spodziewać się od ludzi, którzy udają że się znają i klepią tylko na forum.

Gratuluję wam wszystkim podejścia, życzę powodzenia w dalszym pisaniu bezsensowych postów. :cool:

PS.
Groupon okazał mi dobrą wolę, także sprawę udało się pozytywnie załatwić.

PS2. więcej tu nie zaglądam, wiec możecie krytykować do woli! - teraz to możecie się wykazać.

nie płacz już*, trzeba było zapłacić za poradę prawną w odpowiednim miejscu. :D

dawidsavage napisał:
Groupon okazał mi dobrą wolę,
Dobra wola nie jest opisana przepisami prawa, a Ty szukałeś porady na forum prawnym. Poradę prawna dostałeś, a tej dotyczącej dobrej woli powinienes szukać na innym forum.

Powrót