Grożą policją i sądem...

• Autor wątku Autor wątku hayai
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hayai

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jak większość osób zakładających tu temat mam problem, na którym się nie znam...
Ale od początku...
Przez półtora roku grałam w grę online. Ostatnio zbanowano konta moich postaci. Gdy zapytałam się administratora gry o powód wykluczenia, ten odpowiedział, że oczekuje ode mnie wyjaśnień, czemu włamałam się na konto mailowe super mistrzyni gry i szantażowałam ją. Zszokował mnie tym faktem... Nic takiego nie miało miejsca z mojej strony. Administrator gry stwierdził również, że znaleźli mnie po moim numerze IP. Pomijam fakt, że nie przedstawił mi żadnych dowodów oskarżających mnie - tylko jego słowa. Dzięki pomocy wielu ludzi, którzy wiedzą znacznie więcej w dziedzinie informatyki, wykryłam, iż miało miejsce włamanie na mój komputer. Jak również sympatycznego trojana. Posiadam IP włamywacza, ale administrator jego sieci nie może mi podać jego danych, bo przecież istnieje ustawa o ich ochronie.
Dysponuję paroma dowodami, iż na mój komputer się włamano, ale czy to wystarczy, by wybronić się z zarzutu włamania się na e-mail i szantażu?
Nawet nie wiem, co mi grozi, jeśli nie udowodnię swojej niewinności...
Proszę o pomoc i odpowiedzi...

poczytaj tresc art. 268 &1 i 2 KK , 268a &1 KK , 269b &1 KK

Powrót