Groźba i floodowanie - co można z tym zrobić?

• Autor wątku Autor wątku Zavisza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zavisza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
mam nietypową sprawę, którą postaram się przedstawić w jak najprostszy sposób:
Mianowicie, jestem administratorem gry internetowej http://www.net-war.org, która do gry wymaga jedynie przeglądarki (coś podobnego do http://www.ogame.pl, travian, plemiona, gladiator itp.). W piątek wieczorem przeniosłem grę na serwer na http://www.home.pl i od tego czasu zaobserwowałem gwałtowny wzrost transferu w gigabajtach. Wczoraj zajrzałem w logi serwera - co się okazało, w sam tylko poniedziałek miałem 3.5 miliona wywołań jednej strony (logi serwera z tego dnia to 2.5GB danych) przez jeden i ten sam host! Przez czas od piątku do poniedziałku straciłem ponad 120GB transferu (na 900GB na rok).
Host ten to konkurencyjna gra, która najwyraźniej zainstalowała tzw. robota, który non-stop wywoływał moją stronę, na swoim serwerze dedykowanym.
Ponadto, jeden z administratorów tejże gry na forum tematycznym (http://www.ugamela.pl) groził mi, że zrobi wszystko, aby moją grę zniszczyć. Niestety, tematu tego już nie ma, ale dwie osoby z mojego 'teamu' tworzącego grę to widziały.

Podjąłęm już odpowiednie działania - napisałem maila do home.pl, aby potwierdzili fakt, że z tego hosta wywoływano moją stronę. Ten dowód mam zamiar przedstawić konkurencji, która jeszcze oskarżyła mnie o pomówienie i atak na ich osobę! (przedstawiłem im zrzut z ekrany logów serwera i powiedzieli, że ich zdaniem to oczywista 'podróba' i spreparowane logi). Napisałem także do firmy, z której konkurencja kupiła serwer dedykowany i przesłałem im logi serwera. W obu przypadkach czekam na odpowiedź.

I tu pojawia się moje pytanie. Co mogę jeszcze w tej sprawie zrobić?

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję!

Pozdrawiam!

Witam
zabawy młodzieży CD
zrobiłeś najgorzej z najgorszych rzeczy
zaoszczyłes sytuacje
znam sytuacje te z innej dziedziny
skończ z takimi rzeczami ,zrób się kulturalniejszy , nie prowokuj

[cytat:16mw5kk4] W piątek wieczorem przeniosłem grę na [/cytat:16mw5kk4]
Nie znam licencji do tej gry..
Już samo przeniesienie gry mogło być prawnie zabronione..
Dlatego udzielanie pomocy w tej fazie jest nie możliwe..

godunow:
Przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM pierwszy post.

Autor jest administratorem gry, wiec mial prawo przeniesc gre na nowy serwer. I to nie to jest przedmiotem tematu.

[cytat="drzemik"]godunow:
Przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM pierwszy post.

Autor jest administratorem gry, wiec mial prawo przeniesc gre na nowy serwer. I to nie to jest przedmiotem tematu.[/cytat]
Powiem Tak :) :)
Nie wiemy nic na temat licencji gry.. To że ktoś jest adminem to wcale według licencji nie musi oznaczać.. że może przenosić grę na dowolny serwer.. .
Na to musi zezwalać ( przynajmniej nie zabraniać licencja) Zazwyczaj producenci gier określa warunki gry online..

Nic nie wiemy na ten temat..
Zapytam twórce tematu co to za gra. jak wygląda sprawa licencji.. . Linki podane są nieaktywne nawet nie wiemy co to za gra..
Z tego co się orientuje serwery gier online typu Fifa quaqe etc. były robione za zgodą i wiedzą twórców tych gier.

No rece opadaja...
Naprawde nie wiesz co to sa gry MMO? Nie slyszales o ogame ani o Travianie?

Te gry nie maja zadnych plikow na kompie gracza, calosc to sa stronki generowane przez serwer.

Ale to nie wazne w sumie, bo NIE O TO CHODZI W TYM TEMACIE!!!!

[cytat="drzemik"]No rece opadaja...
Naprawde nie wiesz co to sa gry MMO? Nie slyszales o ogame ani o Trafianie?

Te gry nie maja zadnych plikow na kompie gracza, calosc to sa stronki generowane przez serwer.

Ale to nie wazne w sumie, bo NIE O TO CHODZI W TYM TEMACIE!!!![/cytat]
W gry w zasadzie nie gram ostaną gierkę jaką przeszedłem cała przeszedłem to w Wolfstein 3 D. ta wersja z pod DOSa- no powiedzmy 10 lat temu..
A gra OGAMe co można wyczytać licencja free. czyli w zasadzie wszytko wolno..
Tak na marginesie jak serwer generuje to te pliki są kopiowane jako tymczasowe do Twojej przeglądarki.. bo inaczej byś nie widział tej strony
Pozdrawiam

Powrót