N
Nerw
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Od ok. 5 m-cy (po rozstaniu) grozi mi pewna osoba. Wcześniej dostawałam smsy z groźbami że "ma arsenał srodków", że "chyba nie chcę wrogów", że "mi się odpłaci", że "się zemści", że "jest nieobliczalny", oraz wiadomości na gg, że "milczenie może bardzo mi zaszkodzić", że "wie, że się boję", że "kuszę los", że "ktos mi w końcu da w pysk", że "w najmniej oczekiwanym momencie bedę potrzebowała pomocy i nikt mi nie pomoże", "że sama się o to proszę o zemstę", że "nic go nie hamuje". Ponadto wyzywał mnie i bliską mi osobę używając obelżywych słów. Ostatnio doszła kolejna groźba, groźba śmierci. Niestety odnosiła się do opisu na gadu gadu, więc w wiadomości nie ma jasno sprecyzowanej groźby, ale wiadomo o co chodzi. Dodatkowo ostatnia groźba i kilka wyzwisk zostało napisanych z innego numeru gg, tzn. z numerów innych osób, choć jestem pewna, że napisał to ten sam człowiek.
I teraz mam pytanie... co z tym fantem zrobić? Chciałabym pójść z tym na policję i wytoczyć tej osobie proces o grożenie (w tym śmiercią) i zniesławienie. Da się to udowodnić?
I teraz mam pytanie... co z tym fantem zrobić? Chciałabym pójść z tym na policję i wytoczyć tej osobie proces o grożenie (w tym śmiercią) i zniesławienie. Da się to udowodnić?