Groźba urzędników? Co robić?

• Autor wątku Autor wątku michu310
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michu310

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam!

Pytanie jak w tytule, ale może opiszę całą sytuację. Jestem geodetą. W urzędach powiatowych (gminnych) sprawdzane są moje prace. Urzędnicy wykonują tzw, protokoły kontroli pracy geodezyjnej. Na jednym z takich protokołów napisałem swoją uwagę dotyczącą postępowania urzędnika sprawdzającego moje prace. Na drugi dzień po tym fakcie urzędnik zagroził mi że jeżeli zrobię to jeszcze raz to zobaczę. Dodatkowo wyzywał mnie od idiotów podważał moje umiejętności itp. Po tym incydencie poszedłem do przełożonego tego urzędnika poinformowałem go o tym co zaszło. Dodając, że złożę jeszcze pisemną skargę Kierownik poradził mi abym dobrze się zastanowił zanim to zrobię! Obie wypowiedzi potraktowałem jako groźby żebym się nie wychylał, bo ... mamy coś na ciebie. Dodam, że Ci urzędnicy dodatkowo prowadzą działalność gospodarczą w dziedzinie geodezji - są moimi konkurentami. Nie wiem co mam robić? Chcę złożyć skargę na zachowanie urzędników, ale nie wiem czy oni w ramach "rewanżu" nie będą mi uprzykrzać życia.

Pozdrawiam

Powrót