Groźby- co robić?

• Autor wątku Autor wątku sianmukti-mudra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sianmukti-mudra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Pewna osoba grozi mi okaleczeniem i śmiercią w sms'ach, mam małe dziecko które wychowuję sama. Ta osoba wie gdzie moje dziecko chodzi do przedszkola, na szczęście nie wie gdzie mieszkam choć nie zmienia to faktu iż może podesłać kogoś pod przedszkole żeby cos mi zrobił. Boję się o życie swoje i mojego dziecka.Dodam,że osoba jest nieobliczalna i kiedys leczyła się (z tego co mi wiadomo) psychiatrycznie, jest zdolna do wszystkiego. Co mam robić? Powinnam zgłosić to do dzielnicowego?? Co grozi takiej osobie??
Dziękuje wszystkim za pomoc.

Jeśli wiesz kto to jest i jesteś w stanie udowodnić, że to ta osoba lub jeśli masz zapisane smsy w Twoim telefonie to zgłoś się na policję. To jest chyba pierwszy krok jaki powinnaś zrobić i liczyć na to, że gościa złapią i zamkną z powrotem do "sanatorium". Za groźby karalne jest albo grzywna albo ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do lat dwóch.

Dziękuje za poradę, dodam też jest to kobieta, wszystkie esy mam w telefonie. Czy mogę wystąpić o zakaz zbliżania się do mnie??

Prosze powiadomić organa ścigania, w tym przypadku mamy tu doczynienia iz został naruszony art. 190 par.1 - 2 KK.
Dodam iż ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego tak więć Pani mósi zrobić pierwszy krok pozdrawiam

Powrót