Groźby i napaść

• Autor wątku Autor wątku Czarodziej84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czarodziej84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam problem z jednym przypadkiem. Od dłuższego czasu moja dziewczyna otrzymuje głuche telefony, czasami delikwent się odezwie i zdarzały się wtedy groźby zabójstwa bądź podrostu groźby o bliżej nie określonym zakresie szkody.

Dwa razy osobnik bezpośredni zagroził nożem a raz napadł i został spryskany gazem pieprzowym. Przez dwa miesiące od tego zdarzenia był spokój po czym ponownie sobie przypomniał o mojej dziewczynie.

Najgorasze jest to że nie wiemy kim on jest , dziewczyna zna jedynie twarz i może opisać postać.

Sprawa została zgłoszona na policję ale z marnym skutkiem. Okazało się tylko że telefony pochodzą z kilku nr komórek a poza tym nic więcej.

Chcę zamknąć sprawę ponieważ robi się coraz poważniejsza i obawiamy się że w najbliższym czasie może dojść do kolejnej npaści.

Myślałem nad skorzystaniem z prywatnego detektywa. czy orientujecie się jaka jest skuteczność sektora prywatnego w tych sprawach.

Do kogo mógłbym sie jeszcze zgłosić w celu wyjaśnienia sprawy?

czy spotkaliście się z podobnymi przypadkami? Jak były rozwiązane?

Niestety czuje się bezradny a moja dziewczyna coraz bardziej przytłoczona tą sprawą.

Proponuję o każdym zdarzeniu informować Policję.
Nawet jeżeli zdecydowali by się Państwo na skorzystanie z usług np agencji detektywistycznej, to i tak koniec końców sprawa będzie musiała zakończyć się na Policji.

Co do samej sprawy - trudno jest mi uwierzyć, że groźby i całe te "podchody" pochodzą od kompletnie nieznanej i obecej osoby. Nie widzę tu celu i sensu takiego działania. Może niech Pańska dziewczyna zastanowi się poważnie nad tym co jej faktycznie wiadomo.

Co się zaś tyczy Policji, to jeżeli postępowanie nie przynosi oczekiwanych rezultatów, to na początek proponowalbym rozmowę z przełożonym policjanta prowadzącego sprawę.

Powrót