groźby pozbawinia życia

• Autor wątku Autor wątku agnieszka_lis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka_lis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Jestem nowym użytkownikiem. W 2006 roku uciekłam od męża, bo znęcał sie nade mną psychicznie i fizycznie. Mamy synka, który urodził się w 2004 roku. Mój były mąż, bo juz jestem po rozwodzie, jest Turkiem. Od 2006 roku byly mąż wysyła mailem groźby pozbawienia życia, mojego, mojej rodziny, groźby okaleczenia, spalenia domu w którym mieszkam. Czy mogę napisać wniosek do prokuratury w tej sprawie? Czy prokuratura nie zlekceważy, ze wzgledu na to że pisał maile?W tej chwili toczy się postepowanie przed sądem o pozbawinie praw rodzcielskich byłego męża. Sa to maile w j. angielskim, czy musialabym je napierw przetłumaczyć?

Myśle ze musi pani udac sie najpierw na posterunek policji i zglosic tą sytuację poniewaz groźby pozbawienia życia są przestępstwem. Policja zapewne rozpocznie postepowanie. Jeżeli ma pani na to dowody to nie powinno być z tym kłopotu. Pomoze to Pani rowniez z pozbawieniem praw rodzicielskich. Pozdrawiam

On mieszka na stałe w Anglii. Czy policja przyjmie to zgłoszenie, jeśli nie jest obywatelem polskim ani nie przebywa w Polsce?

raczej tak powinni to jest przestepstwo. Warto sprobowac spytac. a takie zgloszenie bedzie zarejestrowane w razie w..

dzieki temu moze pani bardzo szybko pozbawic go praw do dziecka. to napewno pomoze.

jak najbrdziej- zglosic sprawe na Policje, zeby przyspieszyc mozna pojawic sie juz z wydrukami korespondencji mailowej. Pytanie: jakie byly maz ma obywatelstwo?

Obywatelstwo tureckie

Powrót