groźby windykatorów

• Autor wątku Autor wątku gorczyca7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gorczyca7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam
Jakis czas temu opisałam na F.Pswoją sprawę z II ratą polisy OC za sprzedany samochód w 2000roku....Wowczas zasięgnęłam porady prawnika w F.K gdzie po zapoznaniu sie ze sprawą udzielono mi porady. Sprawa dotyczy Jntrum Justitia. Przez cały okres tj ok. pół roku niezmiennie jestem nękana przez tę firmę sms-ami o każdej porze dnia włącznie z wekendami,listami,grozono mi juz prywatnym detektywem,komornikiem,sprawą w sądzie itp. Jestem załamana. Dzis otrzymałąm pismo, w którym informują mnie iz moj "dług" zostanie wystawiony do publicznej sprzedazy oraz,iz podadzą do publicznej wiadomosci w prasie i internecie moje dane!
Czy mogę wytoczyc im sprawę karną? jestem u kresu załamania nerwowego. Od 11 lat nie jestem właścicielem samochodu,posiadają dane nowego właściciela smchodu.
Uprzejmie prosze o pomoc ....dziekuję

Nic Ci nie zrobią. chcą cie złamać byś uznała dług. (dlaczego nie skierowali sprawy do sądu))
Napisz im pismo, że ich roszczenie jest bezpodstawne. I jeżeli nadal będą cie nękać, poniżać, oczerniać, szantażować zawiadomisz prokuraturę i wytoczysz im proces
Pisma i smsy przechowuj. Kto kupi przedawniony dług Chyba firma podobna do Intrum?
Ich działania są często na pograniczu obowiązującego prawa. O etyce nie wspomnę. Wiele z tego typu firm było karanych bardzo wysokimi karami finansowymi (n.p Kruk i Ultimo)
Bądż dzielna

Dziekuję Korf za wsparcie. Noszę się z zamiarem wytoczenia im sprawy karnej i bede domagac sie "odszkodowania", za wieloletnie stry i groźby ,wynajęłam juz prawnika dzis bede miała z nią rozmowę. Napisali mi, iz sprawa odbyła się w 2001 r i mam wyrok. Zwrocilam sie z prosbą o podanie syg.akt dlugo nie podali , za jakis czas przysłali sms z nr ....nie wiem jakim ,ale napewno nie byla to sygnatura , tylko 11 cyfr wymyslonych, ktore pokazlam prawnikowi,cyfry nie byly lamane przez rok....trzymajcie kciuki!

napisz, jak poszło
jest tutaj więcej ludzi zaainteresowanych tym tematem

Powrót