Groźby

• Autor wątku Autor wątku Dragon82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dragon82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
".....przekaz mezusiowi ze gryps na puche posłałem zapewne bedzie wiedział o co chodzi bo tez co nieco mam odjebane i lepiej zeby sie tam nie znalazł bo bedzie miał straszne przykrosci nastepnie cynk na ulice pusciłem wiec niech pilnuje sie na ulicy i uwaza na plecy szmacaiaz,damski bokser,kurwa bez zasad,frajer jakich mało,pies pierdolony... nsatepnie chłopaki z PNG tez sie nim zajma choc czy ty w tej swojej ciasnej głowie wiesz co to jest hahahhahha... przekaz tez ze bede dozył do spotkania sie z nim i wtedy ostro sobie porozmowiamy tylko wydaje mi sie ze duzo nie usłyszy bo dosc szybko bedzie mdlał po zaczeciu tej rozmowy..... nastepnie chyba popierdoliło ci/sie wam w tych pizdach ze do mnie piszecie ale ok chcieliscie kosy to ja dostaniecie.... NIE TRAFIŁAS NA LAIKA KTÓRY SKULI OGON I UCIEKNIE BO JA NISZCZE TAKĄ CWELOWNIE JAKA REPREZENTUJECIE wy... nie bede juz wiecej pisał bo nie bede sie spinał tak jak ty i twój mezus hahahah bo szkoda czasu na was powiem tylko tyle DO SPOTKANIA a spotkamy sie napewno

PERSONA NON GRATA BRAT ZA BRATA GKS KATOWICE OD MAŁOLATA Z HOOLIGANSKIMI POZDROWIENIAMI oczekujcie nas..."

Taką wiadomość otrzymałam (oczywiscie z lewego profilu) na naszej klasie. Wiem od kogo ....teraz jak wyglada procedura wniesienia sprawy do sądu?? Dziękuję za wszelkie info.

Jeśli obawia się Pani że groźby mogą zostać spełnione, to proponuję:
a) wydrukować całą stronę z tą wiadomością,
b) zgłosić się do miejscowej komendy Policji w celu złożenia zawiadomienia o przestępstwie (wydruk ze strony przekazać jako załącznik do protkołu) lub też złożyć pisemne powiadomienie o popełnieniu przestępstwa do Prokuratury Rejonowej (też dołączyć ten wydruk). Proszę tylko pamiętać, iż w zawiadomieniu musi być zawarte że obawia się Pani tych gróźb.

tylko cały problem tkwi w tym ze jestem za granica.....więc jak mam zgłosić to na policję? Obawiam się tych gróźb. Nie znam osobiscie tego człowieka ale z tego co pisze jest zdolny do wszystkiego.Chciałabym zaznaczyć ze ten człowiek który wysłała ten list zna się z była zoną mojego męża i podejrzewam ze to był jej pomysł.

Cóż - na początek może Pani wysłać pocztą zawiadomienie do Prokuratury własciwej dla miejsca Pani zamieszkania w kraju. W zawiadomieniu wskaże Pani że przebywa Pani za granicą, i jeżeli jest potrzeba Pani przesluchania to proszę wskazać kiedy będzie Pani w kraju, lub też zaznaczyć że prosi Pani aby Pani przesłuchanie odbyło się w ramach międzynarodowej pomocy prawnej.

A jak to bedzie mniej wiecej wygladac taki przebieg sprawy?? Nie znam adresu tego faceta ,ktory napisał ten list.

[cytat="Dragon82":1h776iy0]A jak to bedzie mniej wiecej wygladac taki przebieg sprawy?? Nie znam adresu tego faceta ,ktory napisał ten list.[/cytat:1h776iy0]

Cóż... Proszę wybaczyć, ale nie będę wchodził w szczegóły techniczne działalności wykrywczej organów ścigania. Nikt nie obiecuje 100% pewności, ale jeżeli powiadomi Pani organa ścigania o wszystkich szczegółach (nawet nieistotnych z Pani punktu widzenia) to można i wg mnie warto spróbować.

Jeszcze jedno - wspomniała Pani że jest poza granicami kraju.
Czy sprawca wie o tym?
Jeśli tak, to proszę powiadomić o przestępstwie wlaściwą terytorialnie jednostkę Policji w państwie w którym Pani przebywa.
Jeśli zaś sprawca myśli że jest Pani w kraju, to tak jak wspomniałem wcześniej - Prokuratuę właściwą dla miejsca Pani zamieszkania w kraju.

Tak ,sprawca wie o tym ze jestem za granica.Najbardziej z męzem obawiamy sie o bezpieczenstwo naszej rodziny w Polsce,gdyz jego była zona wie o miejscu zamieszkania.Dziekuję bardzo za informacje,pozdrawiam

Powrót