grudzadz 1

• Autor wątku Autor wątku artur121970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artur121970

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich zona odbywa kare w Grudziądzu czy jest ktoś kto odpowie mi na parę pytań

Pytań jest mnóstwo Zone zamknęli 2 miesiące temu trafiła do Lublińca( ja mieszkań na śląsku) odwiesili jej 6 miesięcy za to ze nie wstawila się do kuratora przez ostatnie 3 miesiące potem przewieźli ja do Grudziądza prawie 400 kilometrów od dzieci ( mamy dwoje dzieci) tam podjęła prace w jakimś zakładzie Potem lekarz stwierdzi ze lidze na l4 bo ma robić badania o teraz pytania .czy jak jest na l4 to ma bez płatne. Ile zabiera więzienie z tej wypłaty .czy morze starać się o wcześniejsze wyjście z wzgledu na chorobę ( choroba to ciśnienie i jakieś nidowlad prawej strony)

więzienie zabiera ok 50% z pensji i jeżeli jest na l4 to nie ma placone. Zależy też jaka to praca ? Na kuchni czy pracuje jako szwaczka. Jeżeli ma 6 miesięcy wyroku to może się starać o SDE - system dozoru elektronicznego. Że względu na chorobę może się starać o przerwę w odbywaniu kary ale znając sąd penitencjarny w Grudziądzu to nie liczylabym chociaż zawsze można próbować , papier przyjmie wszystko. Byłam tam akurat 10 miesięcy i Grudziądz to przedszkole

DAMAKIER25 dziękuje za odpowiedz Pracuje jako szwaczka i czy mogli ja tak daleko wywóz od rodziny a te 50% to na co idzie na żelazną kase

AAA szwaczka to Sara. 50% idzie na zakład a ogólnie jeżeli np. Zarabia 1200zl miesięcznie to 600 zł idzie na zakład , 150 leci na żelazną a ona do ręki ma z tego ok 450zl.

I oczywiście że mogą wywozić tak daleko. Ja przez 2tyg byłam najpierw w łodzi a później wywieźli mnie na Grudziądz

I oczywiście że mogą wywozić tak daleko.

Tzn nie do ręki tylko na paragon na tzw wypisie gdzie może robić zakupy w kantynie 3x w miesiącu

Damakier napisałem pw do ciebie

Witam będę odbywała wyrok w grudziądzu prawdopodobnie z uwagi na recydywę mogę się dowiedzieć jakie tam karty do telefonu są bo mam obecnie do gadania i nie wiem czy będą tam działać a nie chce obudzić się z ręką w nocniku bo wcześniej jej używałam .

Powrót