Grunt , trzech włascicieli i problem ze sprzedażą bo trzeci własciciel sie nie zgadza

• Autor wątku Autor wątku samniewiem123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

samniewiem123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam serdecznie.Jestem tu nowy na forum u badzo proszę o pomoc w mojej sprawie.

Był sobie wujek.Przepisał na mnie i na dwie pozostałe osoby działkę.Wujek umarł.Przed śmiercia u notariusza wraz z trzema właścicielami sporządził akt darowizny.Zgodnie z prawem , działka została przepisana na mnie i dwie pozostałe osoby.Działke nie mozna podzielic poniewaz jest to wyjątkowa działka , można sprzedać tylko jako całosc.Teraz ceny działek są atrakcyjne więc chcę wraz z drugim włascicielem sprzedac działkę.Problem w tym że trzeci właściciel się nie zgadza , a działkę musze sprzedac.Nie wiem co z tej sytuacji mogę zrobić?Jakie mam prawo?W jaki sposób moge zmusic do zgody trzeciej osoby na sprzedaż?Próbowałem juz wszelkie sposoby jednak osoba nie chce się zgodzić....
Bardzo proszę o odpowiedź i serdecznie pozdrawiam użytkowników forum!

sprawa w sądzie o podział współwłasności.....pewnie ze 2 lata z głowy...

Witam.Ale grunt dostaliśmy w darowiznie ,a nie w spadku.Wiec nawet w tym przypadku tylko sąd pozostaje?
Co musze zrobic aby taką sprawe rozpocząć?Jak to sie bedzie rozgrywało?Prosze o wszelkie informacje

Powrót