Gry mmorp programy "odzyskujace hasła"

• Autor wątku Autor wątku fromelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fromelek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam problem ponieważ wiele graczy zostaje okradanych przez programy do niby odzyskiwania haseł . Wiem także że programy te służą tylko do uzyskiwania passów od gier a w swietle polskiego prawa gry internetowe i przedmioty w nich nie maja żadnej wartości . Czy wiec można wytoczyć sprawe przeciw takim osobom ?

Można.
Nie pamiętam podstawy, ale na pewno(nie wydaje mi się, tylko wiem, że) można.

Tak czy owak prościej chyba będzie zabezpieczyć owe hasła przy pomocy funkcji sha, soli i np 2s odstępu pomiędzy próbami logowania.

Ciąganie kogoś po sądach, jest męczące, długo trwa i kosztuje, natomiast zabezpieczenie hasła jest znacznie mniej problemowe.

tak ale jak wniósł bym sprawę to o co skoro przedmioty w grach tak jak juz mowielem nie sa nic warte ;/ a ten program wlasnie tylko to odbiera hasla do gier internetowych

fromelek napisał:
Czy wiec można wytoczyć sprawe przeciw takim osobom ?
Oczywiście.Kodeks karny:

Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Jak widać nie ma tu znaczenia czy gra posiada jakąś wartość czy nie bo sednem przepisu jest ochrona informacji.

Powrót