Grzwyna egzekucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Chlopaczeq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Chlopaczeq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Dzień dobry. Mam do was pytanie moi drodzy może ktoś będzie wstanie mi odpowiedzieć. Wczoraj przyszedł do mnie list z sądu na którym jest napisane że nie zapłaciłem mandatu w wysokości 500 zł z 2016 roku. I dlatego tym zajął się komornik który teraz rządza odemnie drugich tyle odsetek. Dodam że nie stać mnie na to aby dwa razy płacić po 500 zł.. Tymbardziej że nie dostawałem wcześniej żadnych upomnień na ten temat. Poprostu zapomniałem o całej sprawie. I teraz mam pytanie do was. Bo na niektórych forach jest napisanie że istnienie możliwość umorzenia jeśli minął jakiś tam okres czasu czy w moim przypadku to też jest możliwe?
A jeżeli nie czy jest możliwość wpłaty bezpośrednio za ten mandat a nie na konto komornika? Jeśli tak to jak to zrobić?
PS wysyłam wam załączniki.

Niestety. Jak się nie miało w głowie, to teraz trzeba mieć w portfelu. Trzeba było pamiętać o sprawie 2 lata temu, to byłoby tylko 500,00zł.

P.s.
Od grzywien (bo, skoro sprawa trafiła do sądu, to już nie mandat, tylko grzywna) nie ma odsetek. A należność tak urosła, bo pojawiły się koszty i sądowe i egzekucyjne.

Ostatnia edycja:
PS: po trzech latach następuje umorzenie grzywny czyli w 2019 r. nie trzeba będzie jej spłacać.

Powrót