grzywna a odwieszenie kary

• Autor wątku Autor wątku AnnaHo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AnnaHo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Mój mąż w 2007 roku został skazany na 2 lata pozbawienia wolności w zawieszeniu na 5 lat i 1500zł grzywny. Mamy ciężką sytuację finansową, mąż sam pracuje na mnie i na dziecko. Nie spłacił tej grzywny i było posiedzenie w tej sprawie i odwiesili mu wyrok. W postanowieniu które dzisiaj dostałam jest napisane "zarządzić wobec ... wykonania 2 lat pozbawienia wolności" przyszło to postanowienie z sądu Grockiego. Proszę o odpowiedź czy można coś w tej sytuacji zrobić żeby mąż nie poszedł do więzienia? na samym dole postanowienia jest napisane od niniejszego postanowienia przysługuje zażalenie, które winno być wniesione w terminie 7 dni od daty doręczenia tego postanowienia. Doradźcie mi proszę co dalej robić

odwołujcie się na trudną sytuacje finansową ewentualnie o przerwe w karze
jeśli mu odwiesili zawiasy to musiał coś przeskrobać ...

nosferatu tak on nie zapłacił grzywny, czy jak mamy małe dziecko i tylko mąż pracuje jest szansa żeby nie poszedł do więzienia?jak chcesz mogę napisać co jest napisane w postanowieniu dziękuję ci za odpowiedź

oni nie biorą pod uwage , że ma się dzieci itp niestety... :(

to co możemy zrobić ?a jak wpłacę jakąś część tej grzywny to może pomóc ?

ja tu na forum przeczytałam że jak się ma dziecko to mogą odroczyć na początek do 6 miesięcy dobrze zrozumiałam ?:(

mam jeszcze pytanie czy można wziąć adwokata żeby pomógł czy jedynie w tej sytuacji może tylko doradzić ?

wywalisz tylko kase....idz do ops tam daja porady za darmo

nawet jak wpłacisz to odwieszą mu kiladziesiąt dni odsiadki,ale samej kary nie podarują...

Ostatnia edycja:
dziękuję i chyba moje ostatnie pytanie mamy szansę na to by kara znów została zawieszona ? i czy jak zapłaci całą tą karę to będą większe szanse ?

jak zapłaci całą grzywnę 1500zł

Nie bardzo mi pasuje że zarządzenie kary było z powodu niezapłacenia grzywny. To była grzywna? Raczej nie zarządzonoby kary zasadniczej tylko zastępcza za grzywnę (licząc że dwie stawki to jeden dzień odsiadki). Ani raz nie spotkałam się z takim powodem zarządzenia kary. Coś tam musiało zagrać innego. Sprawdź dokładnie podstawę prawną wydania tego orzeczenia.

napewno coś zmalował na nowo i dlatego odwiesili wyrok , a Tobie poprostu nie mówi wszytskiego...

Powrót