O
onifer2
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 198
Dostałem z Urzędu Skarbowego od naczelnika kartkę z wezwaniem do uregulowaniu należności za grzywnę w wysokości 500 zł tytułu egzekucyjnego- tak chyba jest napisane w skrócie (odebrała moja mama).
Konto bankowe którego od dawna nie używam jest zminusowane o to 500 zł.
Wezwanie przyszło z Urzędy Skarbowego właściwemu mojemu adresowi zameldowania stałego.
Natomiast ja rozliczam się w innym urzędzie skarbowym 300 km od tamtego US, właściwym mojemu miejscu zamieszkania.
Na wezwaniu jest informacja, że osobie która odmawia organowi ściagania udzielenia informacji lub wyjaśnień może zostać nałożona kara do wysokości 3800 zł.
Podali numer telefonu z prośbą o kontakt. Co robić w takim wypadku? Aby to trochę odroczyć?:
1. Zostawić to bez odpowiedzi?
2. Zadzwonić i poinformować, że rozliczam się w innym US?
Konto bankowe którego od dawna nie używam jest zminusowane o to 500 zł.
Wezwanie przyszło z Urzędy Skarbowego właściwemu mojemu adresowi zameldowania stałego.
Natomiast ja rozliczam się w innym urzędzie skarbowym 300 km od tamtego US, właściwym mojemu miejscu zamieszkania.
Na wezwaniu jest informacja, że osobie która odmawia organowi ściagania udzielenia informacji lub wyjaśnień może zostać nałożona kara do wysokości 3800 zł.
Podali numer telefonu z prośbą o kontakt. Co robić w takim wypadku? Aby to trochę odroczyć?:
1. Zostawić to bez odpowiedzi?
2. Zadzwonić i poinformować, że rozliczam się w innym US?
Ostatnia edycja: