Gwarancja Apple odrzucone bez podstaw

• Autor wątku Autor wątku Monika Strozynska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika Strozynska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
2 października 22 roku zakupiony na alegro Apple
Watch. Podczas użytkowania 3 tygodnie temu wyłączył się. Oddałam do naprawy serwis autoryzowany cortland
Odpowiedz serwisu: uszkodzenie mechaniczne, bez podania szczegółów. Zadzwoniłam do wsparcia Apple
Tam ustalono z technikiem ze naprawa kosztuje 1850 zł i nie obejmuje gwarancji, poniewaz na obudowie są rysy. Zegarek nie był w żaden sposób uszkodzony, zbity na szybie założone szkło ochronne Nie uderzyłam nie spadł itd
Co moNa zrobić? Serwis nie podał żadnych szczegółów
Ich wycena jest kuriozalna i noe wiem za co mam zapłacić? Za wymianę obudowy bo była rysa?

Proszę o pomoc
Monika

Reklamuj u sprzedawcy z rękojmi - 556 KC + 561 KC, zamiast z gwarancji.

Obawiam sie ze będzie taka sama odpowiedz
Sprzedawca odda watcha do serwisu Apple
Tam stwierdza to samo
Uszkodzenie mechaniczne , Rysy
Co wtedy?

W mojej opinii jedyną kontrą może być opinia biegłego, który sprawdzi czy powstałe rysy mają związek z tym "uszkodzeniem mechanicznym" - albo wyda opinię, że nie ma tu związku. Pytanie tylko czy jest taki biegły?

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedz
To Trudne kto może być lepszym biegłym
Od serwisów Apple

@Mannelich miał na myśli rzeczoznawcę od elektroniki.

To mam jwszcze pytanie, czy powinnam poinformować sprzedawcę na Allegro (wysłałam watcha na rękojmie) ze Watch był już w naprawie gwarancyjnej?

Super- dziękuje bardzo za pomoc
I odpowiedzi. Będę informować o przebiegu reklamacji

W sklepie w którym kupiłem tez stwierdzili uszkodzenie mechaniczne ale zaproponowali wymianę urządzenia na nowe. I podział kosztów po połowie. Zgodziłam się ale Bardzo długo czekałam za urządzaniem pisałam wielokrotnie do serwisu kiedy mi wyślą i co się dzieje. Wczoraj napisali ze urządzenie wróciło z naprawy. I będzie wysłane
Trochę nie rozumiem ponieważ miało być nowe urządzenie. Ogólnie na info czekałam 3 tygodnie Jeszcze nie dostałam wiec nie wiem jaki będzie stan watacha.

Powrót