Gwarancja bez paragonu...

• Autor wątku Autor wątku Kacpa100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kacpa100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam!
We Wrześniu 2016 roku kupiłem obuwie marki NIKE w popularnym sklepie obuwniczym zaczynającym się na literę "S"
Niestety Buty się "Popsuły" ;) (Same od siebie ) ;Tak więc chciałem je oddać na gwarancję...Niestety paragon przepadł i tutaj pada moje pytanie:

Czy jest możliwość oddania produktu na gwarancję bez paragonu? (Dowodu zakupu) dodam ze do Butów posiadam Pudełko (O ile ma to jakiekolwiek znaczenie)

Jak wiadomo: w gwarancji, termin na reklamację towaru do jego sprzedawcy (nie producenta) nie może być krótszy niż 24 miesiące. więc buty "są" wciąż na gwarancji.

Pozdrawiam i życzę Miłego dnia! :smile:
Kacpa100

Kacpa100 napisał:
Jak wiadomo: w gwarancji, termin na reklamację towaru do jego sprzedawcy (nie producenta) nie może być krótszy niż 24 miesiące. więc buty "są" wciąż na gwarancji.Kacpa100

Cześć,
niestety ale masz błędny tok rozumowania i nieprawdziwe wiadomosci.
Gwarancji moze nie byc w ogole lub moze trwac 3 dni.

W większości sklepów obuwniczych nie ma od kilku lat "gwarancji". Zresztą...jakby była sklep powinien wydać druczek z ogólnymi wytycznymi.

Zapewnie chodzi Ci o rękojmie. Zadzwon do sklepu i sie o to zapytaj. Ja nie mam szklanej kuli aby wiedziec czy sklep przyjmie bez paragonu.

Powinien przyjac jesli udowodnisz zakup w inny sposob - np. platnosc kartą.

Jeśli nie dasz rady udowodnic zakupu wlasnie w tym sklepie to niestety ale poległeś.

Poza tym na stronie UOKIK znajdziesz kompedium wiedzy nt. rękojmi.

Ostatnia edycja:
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź.:beer:

Pozdrawiam!
Kacpa100

Powrót