Gwarancja na podstawie paragonu teletorium

• Autor wątku Autor wątku Przemek4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemek4

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam.Chcialbym sie zapytac o taka rzecz. Sytuacja wyglada w ten sposob ze chce kupic od goscia dwutygodniowy telefon LG G4 ktory on z kolei kupił w sieci punktów Teletorium ( czesto spotykane punkty w centrach handlowych na pasazu) i dostał na niego paragon jako potwierdzenie zakupu własnie z tego punktu teletorium, nie ma innego dowodu zakupu jak np faktura czy rachunek z oficjalnego kanału dystrybucji ( telefon jest z brandem plusa) czy LG bedzie respektowac taki paragon jako podstawe do udzielenia ewentualnej naprawy gwarancyjnej?
O ile warunki gwarancji się nie zmieniły to na karcie gwarancyjnej innego modelu teleofnu LG z 2013r pisze.
"Karta gwarancyjna jest wazna, jesli sporzadzona jest na oryginalnym druku i zawiera nastepujace dane: nazwe sprzetu,model i numer IMEI w postaci nalepkiID z kodem kreskowym, date sprzedaży, pieczęć i podpis sprzedawcy.

I tu nasuwa mi sie 2 pytanie czy mogę isc z niewypelniona karta gwarancyjna (jak wiadomo jest to normalna praktyka sprzedawcow) do tego punktu teletorium i żądac aby mi ja wypełnili, dali pieczatke itd?

Dzięki, też na to wpadłem tyle że sprawa jest paląca bo dziś ma dojść do zakupu , ale chyba jednak to przeloze lub zrezygnuje

nie będziesz miał gwarancji, takie jest moje zdanie gdyż nie masz faktury z plusa, bo jestem prawie pewny że ktoś ten telefon dostał w plusie na umowe i poszedł odrazu sprzedać do teletorium,
jedyna "gwarancja" jaką będziesz miał to rękojma w teletorium, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie.

Powrót