Gwarancja producenta.

• Autor wątku Autor wątku Łukasz-84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łukasz-84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dobry wieczór.
Wysłałem dvd do sklepu by oddali produkt na gwarancję producenta. Wszystko pięknie i ok. Produkt został przez nich odebrany i oddany do serwisu producenta. W piątek piszę by się dowiedzieć co się tam dzieje i jak to się ma, okazało się że oni dalej nic nie wiedzą bo dvd jest w serwisie producenta.
Myślę sobie ok w poniedziałek zadzwonię. No i teraz tak:
-piszę do sklepu a oni że dvd dalej w serwisie producenta O_o
- i wtedy się skumałem co i jak. W Polsce nie ma serwisu producenta :) to drążę temat i pytam się gdzie oni wysłali te dvd bo sam bym zadzwonił i się zapytał dowiedział itp.
-pan uprzejmie mi napisał że to firma X i co się okazało to jest polska firma bez uprawnień do naprawy sprzętów mojego DVD!! To był zwykły serwis który nie posiada autoryzacji serwisu producenta !!
I tu się wkurzyłem bo napisałem że proszę pana ale wiem że w Polsce nie ma serwisu firmy mojego dvd że najbliższy serwis jest w Niemczech lub Włoszech więc gdzie wyście go wysłali?!
W odpowiedzi zostałem poinformowany że gwarancji nie uznano ;]
Osobiście chcę iść do jakiegoś doradcy uokik bo to jest jawne w c.. cięcie. Nawet jak wyślę teraz dvd od Niemiec oni mi powiedzą żebym się bujał bo przecież pan przy tym grzebał.
W tym momencie nawet nie chcę z powrotem tego sprzętu bo stracił i gwarancję i chol.. wie co mi tam grzebali przy laserze.
Jak to opisać do sklepu by zrozumieli moje postulaty?

Co się należy masz opisane ładnie w ogólnych warunkach gwarancji.
Tam szukaj odpowiedzi.

Problem w tym że oni nie wysłali mojego produktu do autoryzowanego serwisu producenta do firmy krzak! i jeszcze bezczelnie kłamali i w dodatku na koniec by się człowiek pozbyć napiszą ci że gwarancja nieuznana.
Jak dla mnie to złamali przepisy że zamiast do serwisu producenta o czym mowa w gwarancji wysłali do jakiegoś innego serwisu
I druga sprawa że twierdzą że to serwis producenta a sam producent napisał mi że nie ma w Polsce ich serwisu!
JAk mogę odzyskać albo nowy produkt albo kasę bym mógł kupić nowy zestaw dvd.

Poradę dostałeś w #2.

Czy na druku jest info, że wysyłają do autoryzowanego serwisu?
Skąd przeświadczenie, że mają obowiązek wysyłać do autor. serwisu?

Reklamuj z tytułu rękojmi za wady. Nie odbieraj sprzętu tylko wyślij pismo.

Mam 2 opcje wysłać sam co trwa krócej.
Albo za pośrednictwem sklepu i sklep pośredniczy w procedurze serwisu producenta.

Tak więc miałem opcję do wyboru na samym początku:
gwarancja producenta
rękojmia/gwarancja sklepu

NA stronie sklepu nie mam warunków szczególnych dla produktów mojej firmy.
Bo wynika z tego że trzeba odsyłać do nich. Sami Niemcy mi odpisali że u nas nie znajdę serwisu a skoro chciałem mieć gwarancję producenta to chyba byle jaki serwis nie może tego naprawiać?

Powrót