Gwarancja tableta a oddanie pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku MalinowaMamba93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MalinowaMamba93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Zakupiłam tablet OMEGA w grudniu 2014 roku. A już w styczniu był oddany na gwarancje. Po 2 tygodniach Auchan dał nam znać że wysłali go do serwisu (serwis omega ma 30 dni na naprawę). W końcu gdy minął miesiąc dostaliśmy nowego. I tak po działał chwilę a później zaczął się wyłączać. Więc znowu na gwarancje i znów ta sama procedura. Została wymieniona ładowarka ale to nic nie dało. Ale jakoś to przetrzymaliśmy. Ale teraz na spuchła bateria jak to ładnie określili właśnie wrócił z naprawy i wyrzuca nas z aplikacji.
I chciała bym się dowiedzieć czy jest możliwość aby mi oddali kasę, bo co tydzień oddawanie go do naprawy jest wkurzające, dodam że służy on tylko do czytania.

Tak za każdym razem

Za pierwszym razem wymieniony na nowy, za kolejnym była wymiana ładowarki gdzie to nic nie pomogło, później wgranie nowego systemu, a teraz wymiana baterii.
W sumie 250 zł to nie duże pieniądze, ale jednak wydane.

nomnes napisał:
Pierwsze moje pytanie? :what:

No przecież napisałam ze za każdym razem reklamacja była zgłaszana z tytułu gwarancji. Ale ile razy tak można to męczące się robi

Nomnesowi chodzi o datę zakupu. Grudzień 2014 - fajnie, ale dokładny dzień ma dość istotne znaczenie...

Aaaa :)_ jakoś przed świętami dokładnie nie pamiętam

W każdym razie gwarancje mamy do końca roku

MalinowaMamba93 napisał:
I chciała bym się dowiedzieć czy jest możliwość aby mi oddali kasę, bo co tydzień oddawanie go do naprawy jest wkurzające,
1. Przeczytaj warunki gwarancji, tam jest odpowiedź lub....
2. Reklamuj z tytułu ustawowej niezgodności towaru z umową posiłkując się tym artykułem:
Przepis prawny:
Art. 8. 4.

Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.
ale nie gwarantuje on zwrotu środków. Sprzedawca może proponować naprawę lub wymianę.

Przeczytaj: Poradnik Konsumenta

Powrót