Gwarancja w T-mobile

• Autor wątku Autor wątku Heyhur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Heyhur

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Cześć.

W grudniu oddałem swojego iPhone'a 4s na gwarancji do naprawy, ponieważ podczas rozmów cicho było słychać rozmówcę, czyli niesprawny głośnik.

Po 13-14 dniach roboczych telefon był do odbioru, "nowy" według nich, lecz nie dało się go aktywować ani nic i po konsultacji z supportem Apple okazało się, że owy "nowy" telefon jest uszkodzony wewnętrznie o czymś świadczą wielokrotne wcześniejsze próby aktywacji i inne rzeczy widoczne przez support Apple.

Oddałem telefon znowu i dziś mija 15 dzień roboczy od oddania telefonu a o telefonie ni słychu ni widu :)

Chciałbym zapytać czego mogę żądać teraz idąc do salonu t-mobile, czy to normalne tyle czekać bez jakiejkolwiek wiadomości, a jedyne co mam to świstek oddania w danym punkcie serwisu do naprawy na podstawie gwarancji.

Proszę o pomoc :)

Heyhur napisał:
Chciałbym zapytać czego mogę żądać teraz idąc do salonu t-mobile
Niczego od t-mobile. Natomiast możesz żądać od Gwaranta, czyli Apple, czego ?
Tego co jest w warunkach gwarancji.

A jak to pisemnie załatwić, przez operatora czy bezpośrednio? Bo to przede wszystkim wina ich firmy współpracującego, co "naprawia" telefony, a znalazłem stronkę z tysiącami skarg na nich.

To inaczej, bo przed chwila dostalem smsa ze telefon wrocil z serwisu. Jezeli znowu jest uszkodzony albo nie podjeli sie naprawy/wymiany tel, bo znow musze zglosic zeby naprawili czy moge żadac zwrotu pieniedzy np?

Heyhur napisał:
Jezeli znowu jest uszkodzony albo nie podjeli sie naprawy/wymiany tel, bo znow musze zglosic zeby naprawili czy moge żadac zwrotu pieniedzy np?
Przecież już padła odpowiedź w poście #2
Dodam, że warto się zastanowić czy nie lepiej zareklamować z tytułu niezgodności towaru z umową. Przeczytaj poradnik konsumenta.

Moglbym gdyby telefon byl kupiony w istore. Jesli zostal kupiony przez operatota to nalezy reklamowac przez operatora, taka dostalem odpowiedz od supportu. Problemem jest firma Regenersis, bo skarg na nich sa tysiace

"Moglbym gdyby telefon byl kupiony w istore. "

Uprawnienia konsumenta nie wiążą się tylko z zakupami w sieci.

Powrót